AKP’li isimden bakana sert tepki: ‘Ağır bir yük’

Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u Yangın Faciası Sonrası Sert Bir Dille Eleştirdi

Eski AK Parti milletvekili Şamil Tayyar, Bolu Kartalkaya’daki Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u sert bir şekilde eleştirdi. Tayyar, Bakan Ersoy’un, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve otel sahibi Halit Ergül tarafından yalanlandığını belirtti.

Yangın faciasında hayatını kaybeden 78 kişinin ardından ortaya çıkan “Yetki ve Denetim” tartışmasıyla ilgili olarak Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un sorumluluk almaması AK Parti’den de tepki çekti. Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya hesabı üzerinden tepkisini dile getirerek, Bakan Ersoy’un herkesi suçladığını ifade etti. Tayyar şu sözleri kullandı:

  • Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, katıldığı bir TV yayınında tesislerin denetim yetkisinin bakanlıkta olduğu halde, kendisinden başka herkesi suçladı. Bu durum, AK Parti iktidarının alışık olmadığı bir süreci başlattı.
  • Bolu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli, valilik emrindeki bir bürokrat olarak, Bakan Ersoy’un iddialarını yalanladı. Denetim yetkisinin Turizm Bakanlığı’nda olduğunu belirterek, bu açıklamaların vali bilgisi olmadan yapılamayacağını söyledi.
  • Otel sahibi Halit Ergül de turizm bakanlığı tarafından oteline yapılan denetimlerle ilgili açıklamalarda bulunarak, yangın önlemleriyle ilgili eksiklik bulunmadığını belirtti.
  • Bakanın, her bürokratın işlemini bilemeyebileceğini söyleyen Tayyar, dürüst olması halinde masumiyetine inanabileceğini ifade etti.

Yangın faciasında gerçeğe ulaşmak yerine karartmayı tercih eden Turizm Bakanı’nın artık AK Parti için ağır bir yük olduğunu belirten Tayyar, skandalın üstünü kapatmanın doğru olmadığını vurguladı.

Related Posts

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı: Erivan, Paşinyan ve Aliyev arasındaki görüşmeyi başarılı olarak değerlendiriyor

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Badalyan, Ermenistan ve Azerbaycan liderleri arasındaki görüşmenin başarılı olduğunu ve barış sürecinin uygulanması için ciddi bir temel oluşturabileceğini belirtti.

Kırşehir’de bahçe sulama kavgası kanlı bitti: Komşusunu öldürüp, eşini yaraladı

Olay, merkeze bağlı Özbağ Kasabası Kışlapınar Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, yan yana bahçeleri bulunan M.K. ile komşusu Musa Şen arasında sulama nedeniyle tartışma çıktı. Tartışmanın kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine M.K …

İsrail basını: Gazze’nin yeniden inşası için ülkelerden kaynak toplanacak

Gazze’yi yakıp yıkan, on binlerce masum sivili katleden terör devleti İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze’de 60 günlük ateşkes sonunda savaşı bitirebileceklerini söyledi. İsrail basını da, bu doğrultuda bazı ülkelerin Gazze’nin yeniden inşası için kaynak aktarmaya başlamasına onay verildiğini öne sürdü.

İmamoğlu’nu ziyaret edecekti: Dervişoğlu’nun Silivri ziyareti ertelendi

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’nun bugün yapacağı Silivri Cezaevi ziyaretinin ertelendiği duyuruldu.

CHP Milletvekillerinden ortak açıklama: ‘CHP’ye ve demokrasiye saldırılar karşısında dimdik ayaktayız’

CHP’nin TBMM’deki 134 milletvekilinin CHP’li belediye başkanlarının gözaltına alınma ve tutuklanmalarına ilişkin açıklamasında, “saray rejiminin seçmenin iradesini yargıyı araçsallaştırarak, yok saydığı” belirtilerek, “Saray rejimine karşı, CHP’ye ve demokrasiye saldırılar karşısında CHP Milletvekili Grubu olarak dimdik ayaktayız, asla ödün vermeyeceğiz, geri adım atmayacağız. Genel Başkanımız Özgür Özel’in, Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu’nun ve hukuksuz bir biçimde gözaltına alınan, tutuklanan seçilmiş tüm belediye başkanlarımızın yanındayız” ifadesi kullanıldı.

Bakan Yerlikaya: FETÖ elebaşının ölümünden sonra da hain yapının peşini bırakmayacağız

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında düzenlenen ‘Zaferin Adı Türkiye’ programında konuştu. Yerlikaya, FETÖ elebaşının ölümünün ardından da mücadeleye devam edildiğini açıkladı. Pençe Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan 12 askere rahmet dileyen Yerlikaya, şehitlik mertebesinin önemini vurguladı.