Bakanlık ifşa etti: İki ürüne daha yasak geldi! Biri çok ünlü marka

Tarım ve Orman Bakanlığı Firmaları Açıklıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, ürünlerinde taklit ve tağşiş yapan firmaları ifşa etmeye devam ederken; Ticaret Bakanlığı da vatandaşların sağlığını tehlikeye atan ürünleri kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor. Ticaret Bakanlığı, “güvensiz ürünlerin” duyurusunu yaparak dikkatleri çekiyor.

Ürünlerde Tehlike…

Ticaret Bakanlığı, son olarak 23 Ocak’ta çocuklara yönelik 3 ürünün piyasadan toplatılmasına karar verdi. “Sasta” marka çocuk saatleri, “Can Sport” marka Zıplama Topu ve “Little Chef” marka küçük oyuncakların satışı yasaklandı. “Sasta” çocuk saatlerinin aşırı kurşun içerdiği, zıplama topu ve oyuncakların ise boğulma riskine yol açabileceği belirtildi.

Ürünlerle ilgili yapılan açıklamada, Little Chef ürünlerinin çocuklar için boğulma riski taşıdığı belirtildi. Havuç ve mısır numunelerinde küçük parçalar, domates üzerindeki cırt bantın kopma riski ve kasa üzerindeki etiketlerin standartlara uymadığı tespit edilerek önlem alındı.

Son olarak, Ticaret Bakanlığı çocuklarda boğulma riski taşıyan ürünlerin bilgisini paylaştı. “Biricik Kids” markasına ait çocuk eşofman takımı ile “Lisans Kırtasiye Ofis Gereçleri” markalı boya kalemleri ve boya malzemeleri ürünleri yasaklandı. Ürünlerin güvensiz olduğu ve tehlike oluşturabileceği belirtilerek önlem alındı.

Ürünler Piyasadan Kaldırılıyor

Ürünlerin güvensiz olduğu gerekçesiyle alınan kararlar neticesinde, ürünlerin piyasadan toplatılmasına karar verildi. Uygun olmayan giysilerin satışı durdurulurken, vatandaşların sağlığı ve güvenliği ön planda tutuluyor.

Related Posts

Doris Herrmann: Türkiye’de kalite güvencesi rekabetçi dünya için zorunlu

Avrupa Yükseköğretim Alanı’nın en önemli isimlerinden Doris Herrmann, Haberler.com’da Saygı Ünlü’ye konuştu. ENQA Başkan Yardımcısı Herrmann, akreditasyonun eğitim kalitesini artırmanın anahtarı olduğunu belirterek “Rekabetçi bir dünyada Türkiye’nin kalite güvencesine yatırım yapması şart” dedi.

Yurt genelinde hava sıcaklıkları 12 derece birden artacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Meteoroloji’nin verilerine göre, yurt genelinde sıcaklıkların yarından itibaren 6-12 derece artacağını açıkladı. Aşırı sıcaklarla birlikte oluşabilecek sağlık ve orman yangını risklerine dikkat çeken Bakan Kurum, “Her zamankinden daha tedbirli davranmamız gerekiyor” dedi.

Bakan Yerlikaya’dan Taziye Mesajı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, trafik kazasında vefat eden eski Bitlis Valisi Karaömeroğlu için taziye mesajı yayımladı.

Burdur’da Cinayet Davası Devam Ediyor

Ramazan Uçar, Hüseyin Mete’yi öldürme iddiasıyla hakim karşısına çıktı; ağırlaştırılmış müebbet istendi.

Faladdin’in sahibi Sertaç Taşdelen’in ifadesi: Falcılara inanmam

Tutuklanan “Faladdin” ve “Binnaz” uygulamalarının sahibi Sertaç Taşdelen’in hakimlikteki ifadesi ortaya çıktı. Taşdelen, “Falcılıkla, muskacılıkla, üfürükçülükle, hocalıkla alakam yoktur. Ben falcılara inanmam” dedi. Taşdelen kimlik tespitinde aylık gelirinin ortalama 150 bin lira olduğunu ifade etti.

Şampiyon Kız İrem, Avrupa’ya Hazırlanıyor

17 yaşındaki İrem İdil, Kick boks ve Muaythai’de 6 Türkiye, 3 Avrupa, 1 dünya şampiyonu oldu.