Bakanlık: Türkiye, Trablus’taki askeri gerginliğin yakından izliyor

Dışişleri Bakanlığı’ndan Libya’daki Askeri Gerginliğe İlişkin Açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Libya’nın başkenti Trablus’ta çeşitli silahlı gruplar arasındaki askeri gerginliği yakından takip ettiğini belirtti.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Trablus’taki silahlı gruplar arasındaki gerginliğin yakından izlendiği ve taraflara derhal tam ve kalıcı bir ateşkes sağlanması ve anlaşmazlıkların çözümü için diyaloga başlanması çağrısında bulunuldu.

Ayrıca açıklamada, Türkiye’nin kalıcı ve sürdürülebilir bir çözüm için gerekeni yapmaya hazır olduğu vurgulandı.

Trablus’taki Son Gelişmeler

Trablus’taki milis gruplarından İstikrarı Destekleme Birimi lideri Abdulgani el-Kikli’nin öldürülmesinin ardından başkentte çatışmaların başladığı belirtildi.

Kısa bir süre sonra Savunma Bakanlığına bağlı 444. Tugay’ın, Trablus’un Ebu Selim bölgesindeki İstikrarı Destekleme Birimi merkezini ele geçirerek bölgeyi kontrol altına aldığı açıklandı.

Başbakan Abdulhamid Dibeybe, devlet otoritesinin başkentte yeniden tesis edilmesinde görev alan ordunun ve polis teşkilatının başarısını kutladı.

Birleşmiş Milletler Libya Destek Misyonu (UNSMIL), sivillerin bulunduğu tüm bölgelerde şartsız ateşkesin sağlanması ve sorunların diyalog yoluyla çözülmesi çağrısında bulunmuştu.

Trablus’taki güçlü milis gruplarından kabul edilen “Rada” ile hükümet güçleri arasında sabah erken saatlerde çatışmalar başlamış, şehrin çeşitli bölgelerinde dumanlar yükselmişti.

Öğle saatlerinde Libya Savunma Bakanlığı, sivilleri koruma çalışmaları kapsamında başkent Trablus’taki tüm çatışma bölgelerinde ateşkes ilan edildiğini duyurdu.

Trablus Belediyesi Sağlık İşleri Sorumlusu Muhammed Abdulvehab, çatışmalarda 6 kişinin öldüğünü, 70 kişinin yaralandığını açıkladı.

Related Posts

Bartın’da endişelendiren görüntüler: Harekete geçildi, inceleme başlatıldı

Bartın’ın önemli tatil beldelerinden İnkumu’nda kirlilik ve mazot kokusu endişeye neden oldu. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, inceleme başlattı.

Nükleer tesis vurulursa ne olur? Risk ne kadar büyük?

İsrail-İran arasında saldırılarda dünya kamuoyunu en çok endişelendiren konu nükleer tesislerin hedef alınması. Özellikle İran’ın kale gibi inşa ettiği Fordo nükleer tesisinin adı sıklıkla İsrail’in olası hedefleri arasında geçiyor. Peki bu çapta bir nükleer tesis sığınak delen bombalarla vurulduğunda ne olur? Risk ne kadar büyük?

İran-İsrail savaşı sekizinci gününde: Trump İran’ı Libya’ya çevirmekten mi korkuyor?

İsrail’in İran’a saldırmasıyla başlayan savaş 1’inci haftasını doldurarak bugün 8’inci gününe girdi. Bir hafta boyunca iki ülke karşılıklı birçok saldırı düzenledi. ABD’nin savaşa katılıp katılmayacağı tartışmaları gündemdeyken sekizinci gecede de …

Deprem davasında 42 cana 21 yıl hapis verildi

42 kişinin yaşamını yitirdiği Ekim Apartmanı’nın davasında karar açıklandı.

İngiltere’den İsrail’e destek için hazırlık

İngiliz uçak gemisi Kraliçe Elizabeth, Suez Kanalı’nı geçerek Kızıldeniz’e ulaştı. Geminin Akdeniz’e geçişinin İsrail’e İran füzelerine karşı destek amacı taşıdığı iddia edildi. Mossad’ın paylaşımı bu iddiaları güçlendirdi.

Son dakika… Özgür Özel’e yumruklu saldırıda iddianame hazırlandı: Selçuk Tengioğlu için istenen ceza belli oldu!

Son dakika haberi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu hakkında, “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama” suçundan 2 yıl 3 aydan 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.