Kurtulmuş’tan ‘yapay zeka’ uyarısı: Kapitalizm yapay zekayı insansızlaştırma için kullanacak

TBMM Yapay Zeka Zirvesi Başarıyla Gerçekleştirildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Veriden Karara Ulusal Yapay Zekâ Zirvesi’ne ev sahipliği yaparak önemli bir adım attı.

Kurtulmuş: Yapay Zeka ve İnsansızlaştırma Tehlikeleri

Yapay Zeka Zirvesi’nde yapılan konuşmalardan birinde Kurtulmuş, yapay zekanın insanın tamamlayıcısı mı yoksa ikamesi mi olduğu sorusunun altını çizdi. Kapitalizmin yapay zekayı insanın yerini alabileceği endişesiyle ele alınması gerektiğini belirterek, “İnsansızlaştırma tehlikesini ciddi bir şekilde ele almamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Kurtulmuş ayrıca TBMM’deki Yapay Zeka Araştırma Komisyonu’nun önemini vurgulayarak Meclis’te kalıcı bir komisyon olabileceğine dikkat çekti.

CEO’lar ve Devlet Başkanları Arasındaki İnce Çizgi

Teknoloji devlerinin CEO’ları ve sahiplerinin devlet başkanları gibi davranmaya başladığına dikkat çekildi. Şirketlerin devletlere, devletlerin de şirketlere benzemeye başladığı bir dönemden geçildiği vurgulandı. Bu süreçte yapay zekanın regülasyonların yapılmasıyla faydalı bir teknoloji haline getirilmesi gerektiği üzerinde duruldu.

Yapay Zekanın Geleceği ve Ekonomik Etkileri

Yapay zeka alanında gelecek vadeden girişimlere destek olmak için çalışmalar yapıldığı belirtilirken, yapay zekanın dünya ekonomisine önemli etkilerde bulunacağına dikkat çekildi. Yapay zekanın bazı meslekleri ortadan kaldıracağı, yeni meslek gruplarının oluşacağı ve çalışma hayatını derinden etkileyeceği üzerinde duruldu. Aynı zamanda yapay zekanın insanlığın değerlerini taklit edemeyeceği üzerinde de duruldu.

Yapay Zeka ve İnsanlığa Hizmet

Yapay zekanın insanlığa hizmet etmesi ve insani değerlere saygılı olması gerektiği vurgulandı. Ulusal Yapay Zeka Strateji Belgesi kapsamında yapılan çalışmalar ile geleceğe yönelik planlamaların yapıldığı belirtildi. Yapay zekanın sadece teknolojik bir gelişme değil, gelecek inşası sürecinin önemli bir parçası olduğu üzerinde duruldu.

Related Posts

Bartın’da endişelendiren görüntüler: Harekete geçildi, inceleme başlatıldı

Bartın’ın önemli tatil beldelerinden İnkumu’nda kirlilik ve mazot kokusu endişeye neden oldu. İhbar üzerine harekete geçen ekipler, inceleme başlattı.

Nükleer tesis vurulursa ne olur? Risk ne kadar büyük?

İsrail-İran arasında saldırılarda dünya kamuoyunu en çok endişelendiren konu nükleer tesislerin hedef alınması. Özellikle İran’ın kale gibi inşa ettiği Fordo nükleer tesisinin adı sıklıkla İsrail’in olası hedefleri arasında geçiyor. Peki bu çapta bir nükleer tesis sığınak delen bombalarla vurulduğunda ne olur? Risk ne kadar büyük?

İran-İsrail savaşı sekizinci gününde: Trump İran’ı Libya’ya çevirmekten mi korkuyor?

İsrail’in İran’a saldırmasıyla başlayan savaş 1’inci haftasını doldurarak bugün 8’inci gününe girdi. Bir hafta boyunca iki ülke karşılıklı birçok saldırı düzenledi. ABD’nin savaşa katılıp katılmayacağı tartışmaları gündemdeyken sekizinci gecede de …

Deprem davasında 42 cana 21 yıl hapis verildi

42 kişinin yaşamını yitirdiği Ekim Apartmanı’nın davasında karar açıklandı.

İngiltere’den İsrail’e destek için hazırlık

İngiliz uçak gemisi Kraliçe Elizabeth, Suez Kanalı’nı geçerek Kızıldeniz’e ulaştı. Geminin Akdeniz’e geçişinin İsrail’e İran füzelerine karşı destek amacı taşıdığı iddia edildi. Mossad’ın paylaşımı bu iddiaları güçlendirdi.

Son dakika… Özgür Özel’e yumruklu saldırıda iddianame hazırlandı: Selçuk Tengioğlu için istenen ceza belli oldu!

Son dakika haberi… CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e saldıran Selçuk Tengioğlu hakkında, “Kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten yaralama” suçundan 2 yıl 3 aydan 4.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame düzenlendi.