Suriye geçici hükûmeti, Türkiye ve Katar’dan iki elektrik üretim gemisi alacak

Suriye, Türkiye ve Katar’dan Elektrik Üretim Gemisi Alıyor

Suriye geçici hükûmeti, Beşar Esad döneminde altyapıya verilen zararı gidermek için Türkiye ve Katar’dan iki elektrik üretim gemisi alacak.

Suriye’nin resmî ajansı SANA’ya göre bu gemiler toplamda 800 megavatlık enerji sağlayarak ülkenin mevcut elektrik üretiminin yaklaşık yüzde 50’si kadar bir katkı sunacak.

Heyet Tahrir eş-Şam’ın (HTŞ) yönetimindeki Suriye, 13 yıllık iç savaş sonrası enerji krizine çözüm için Türkiye ve Katar’dan gönderilen iki elektrik üretim gemisiyle ilgili “memnuniyetini” dile getirdi.

Geçici yönetimin Elektrik İletim ve Dağıtım Kurumu Genel Müdürü Halid Ebu Di, resmî haber ajansı SANA’ya yaptığı açıklamada, gemilerden alınacak elektriğin ülkenin elektrik şebekesine aktarılabilmesi için çalışmaların sürdüğünü belirterek “Gemilerin demirleyeceği bölgeden en yakın trafo merkezine elektrik nakil hatları döşenecek ve şebekeye bağlantı sağlanacak” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, daha önce yaptığı bir açıklamada, Türkiye’nin Suriye ve Lübnan’a elektrik sağlama konusunda hazır olduğunu belirtmişti.


Ayşe Kulin: Güzellik başarıyla eş değer olsaydı, en iyi romanları Ajda Pekkan yazardı

Günün Öne Çıkan Haberleri

TIKLAYIN – Bakan Işıkhan duyurdu: En düşük emekli aylığı 14 bin 469 lira

TIKLAYIN – CHP-DEM Parti heyeti görüşmesi sona erdi: “Tutumumuz bu konunun Meclis önderliğinde ilerlemesidir”

TIKLAYIN – Bahçeli: Farkındayım, tuzaklarla çembere alınmış zorlu yolculuk seferindeyiz; ön yargıları aşmak stratejik gayemiz

Vedat Milor’dan Kent Lokantası açıklaması: Hukuki yollara başvuracağım

TIKLAYIN – Mehmet Y. Yılmaz | Erdoğan gölgede kalmaya kararlı

TIKLAYIN – Ertuğrul Özkök: Yılın ilk tuhaf Netflix sorusu; son 1 yılda kaç ay yaşlandınız?

TIKLAYIN – Benzine zam geldi: Fiyatlar gece yarısı güncellendi

TIKLAYIN – Uçakta yolcunun üzerine tuvaletini yaptı; ‘business class’ yolcusu 8 saatlik yolculuğa sırılsıklam devam etti

TIKLAYIN – Siyasi partilerin üye sayıları açıklandı

Related Posts

Rusya: Donetsk’teki Ulyanovka yerleşim birimini ele geçirdik

Rusya: Donetsk’teki Ulyanovka yerleşim birimini ele geçirdik

TBMM’de bu hafta Anayasa Komisyonu’nun başkanı belli olacak

TBMM’de bu hafta ihtisas komisyonlarının başkan, başkanvekili, sözcü ve katip üyeleri seçilecek.

Saldırılar Gazze’yi unutturmasın

Madleen Gemisi’nin Gazze’ye ulaşma mücadelesinin ardından Refah’a gitmek isteyen aktivistler, uluslararası kamuoyunun odağını Gazze’ye çevirmeyi başardı. Ancak ne var ki, İsrail’in İran’a yönelik son saldırısı, zulmün adeta önüne geçti. Son yaşananların Gazze’ye yönelik zulmü perdelediğine dikkat çeken isimler, “Bu saldırılar Gazze’yi unutturmasın” çağrısı yaptı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan telefonda görüştü

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ve İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan telefonda görüştü

Cemil Tugay’dan ‘TİS’ açıklaması! Eleştirilere yanıt verdi: ‘Düşmanca tavır suçlamaları suistimaldir!’

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Genel-İş Sendikası ile yaklaşık 23 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşmaya varıldığı için mutlu olduklarını belirtti. Tugay, kentte on binlerce yapının dönüşmesi gerektiğine işaret ederek, “Sadece riskli alan ilan edilmiş bölgeler değil, bina bazlı dönüşüme de yoğun ihtiyaç var” dedi.

İran Hamedan’da büyük patlama

İran Hamedan’da büyük bir patlama sesi duyuldu.