Bakanlık açıkladı: Yavru gorilin adı belli oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Havalimanı’nda Yakalanan Goril Yavrusuna İsim Arıyor

Tarım ve Orman Bakanlığı, İstanbul Havalimanı’nda yakalanan nesli tükenmek üzere olan goril yavrusuna isim arayışında olduğunu duyurdu. Bakanlık, Gümrükler Muhafaza ekiplerinin yaptığı operasyonda ele geçirilen goril yavrusuna ilişkin bilgiyi sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Bakanlık, goril yavrusunun ismini belirlemek için kamuoyundan önerileri beklediğini ve #Benceİsmi etiketiyle isim önerilerini topladığını ifade etti. İlgililerin önerileri arasından seçilen en uygun isim açıklanacaktı.

Goril Yavrusunun Adı ‘Zeytin’ Olarak Belirlendi

Yapılan anket sonucunda milyonlarca katılımcının tercihi doğrultusunda, Bakanlık goril yavrusunun artık ‘Zeytin’ adını taşıyacağını duyurdu.

Related Posts

İstanbul’da barajların doluluk oranı düşmeye devam ediyor!

İSKİ 6 Temmuz baraj doluluk oranlarını açıkladı. Mevsim etkisi nedeniyle barajlardaki düşüş sürüyor.

Ermeni Cumhurbaşkanı Haçaturyan: ‘Bakü de Erivan da barış istiyor’

Yıllarca çatışmalar ve anlaşmazlıklarla sarsılan Kafkaslarda uzun süre sonra bu kez barış zilleri çalıyor. “Artık geçmişe takılmaya gerek yok, geleceğe bakalım” diyen Ermeni Cumhurbaşkanı Haçaturyan, hem kendilerinin hem de Azerbaycan’ın barış istediğini söyledi.

CHP’li Ali Mahir Başarır adliye önünde çileden çıktı: ‘Çekin elinizi belediyelerimizin üstünden’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in hakkında verilen tutuklama kararının ardından adliye önünde açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, “Onurunuz varsa, cesaretiniz varsa, şerefiniz varsa gelin mücadelenizi bizimle yapın, çekin elinizi belediyelerimizin üstünden” dedi.

14 yıl sonra İngiltere ve Suriye arasında ilk temas

Beşar Esad rejiminin 8 ay önce yıkıldığı ve Ahmed Şara yönetimindeki HTŞ Suriye’de yönetimi tamamen ele geçirdi. Esad yönetiminin başlattığı iç savaş 14 yıl sonra son bulurken ambargolar da yavaş yavaş kaldırılıyor. Bugün İngiltere de 14 yılın …

Tavuk tesisinde gaz sızıntısı: 11 işçi hastaneye kaldırıldı

Bolu’da bir tavuk tesisinde hidrojen sülfürik gazı sızıntısı sonucu 11 işçi hastaneye kaldırıldı. İşçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Sabri Sarıoğlu hakkında yasak aşk iddiası: Otel görevlisi eşine ihbar etti

Sabri Sarıoğlu hakkındaki iddialar ortalığı karıştırdı. Evli olan eski milli futbolcunun spor salonunda tanıştığı genç bir kadınla birliktelik yaşayıp hamile bıraktığı daha sonra zorla kürtaj yaptırdığı iddia edildi.