Pelin Kaya’nın İkinci Yılı Anıldı

Türk İç Mimar Pelin Kaya, Ölümünün 2. Yılında Anıldı

Malta’da 2023 yılında kaldırımda yürürken bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybeden 30 yaşındaki Türk iç mimar Pelin Kaya, ölüm yıl dönümünde yaşanan olayın olduğu yerde anıldı.

Kaya’nın yaşamını yitirdiği Gzira kentindeki Testeferrata Caddesi’ndeki restoranın önünde, olayın ikinci yıl dönümü dolayısıyla bir anma töreni düzenlendi.

Anma törenine, Kaya’nın ablası Derya Kaya, Türkiye’nin Valetta Büyükelçisi Erdeniz Şen, Gzira Belediye Başkanı Conrad Borg Manche, büyükelçilik yetkilileri, Kaya’nın arkadaşları, Maltalılar ve Türk vatandaşları olmak üzere yaklaşık 50 kişilik bir grup katıldı.

Abla Kaya, törende yaptığı konuşmada gözyaşlarını tutamazken, kardeşini kaybettiği noktadan hiç ayrılmadığını ifade etti ve törene katılanlara teşekkür etti.

Törende Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Koordinatörü Ahmet Yunus Ergin de Pelin Kaya için dua etti ve katılanlar, Kaya’nın anısına çiçekler bıraktı.

Malta’nın Gzira kentinde gerçekleşen olayda, 18 Ocak 2023’te saat 01.00 sıralarında Fransa-Malta vatandaşı Jeremie Camilleri’nin kullandığı araç, bir restoranının önünde yürüyen Pelin Kaya’ya çarpmıştı.

Görgü tanıkları, araçtan inen Camilleri’nin Kaya’ya taş attığını ve yardım etmek isteyenlere engel olduğunu belirtmişti.

Malta polisi, saldırgan tavırlar sergileyen Camilleri’yi elektro şok tabancası yardımıyla gözaltına almış ve Camilleri, “kasten öldürme” suçundan tutuklanmıştı.

Pelin Kaya’nın cenazesi 22 Ocak 2023’te İstanbul’da defnedilmiş ve katil zanlısı Camilleri, suçunu ilk başta inkar etmiş ancak daha sonra suçu kabul ederek 40 yıl hapis cezası ve mahkeme masraflarını ödemeye mahkum edilmişti.

Related Posts

Konteyner kentte çıkan yangın panik yarattı

Adıyaman’da konteyner kentte çıktı. Yangın korku ve paniğe neden oldu.

Yasak aşk tarlada başladı tarlada bitti

Edirne’nin Havsa ilçesinde bir ayçiçeği tarlasında başından vurularak öldürülmüş halde bulunan Semra Çelik’in, yasak aşk kurbanı olduğunu ortaya çıktıı. Katil zanlısı Zeki Doğan, Osmaniye’de saklandığı evde yakalanarak tutuklandı. Çelik ve Doğan’ın başka kişilerle evli oldukları öğrenildi.

Günün rekoru Cizre’de: 49.1 derece

Afrika sıcaklarının etkisini sürdürdüğü yurt genelinde dün günün en yüksek sıcaklığı 49.1 dereceyle Şırnak’ın Cizre ilçesinde ölçüldü.

Samsun’da ayçiçeği tarlasında kenevir operasyonu

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, polis ekipleri ayçiçeği ekili tarlada 5 bin 230 kök kenevir ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Ormanlar yanarken Meclis Başkanı bakın nerede…

Türkiye’nin dört bir yanında bir çok şehirde ormanlar ateşe teslim olurken TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Çanakkale’de “Kale Seramik 68’inci Yıl Dönümü ve Seramik Bayramı Programı”nda konması sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

Düğün eğlencesi felaketle son buluyordu

Siirt’in Baykan ilçesinde düğün sonrası atılan havai fişekler yangına neden oldu.