İsrail’in açtığı ateş sonucu Gazze’de 4 Filistinli öldü

 

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nde açtığı ateş sonucu 4 Filistinlinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bölgedeki AA muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İsrail askerleri Gazze kentinde Filistinlilere ateş açtı.

İsrail güçlerinin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeten 3 Filistinli Gazze kentindeki El-Ehli Baptist Hastanesine kaldırıldı.

Görgü tanıkları Gazze kentinin doğusunda konuşlanan İsrail askerlerinin evlerine dönen bir grup Filistinliye ateş açtığını aktardı.

Üzerlerine ateş açılan Filistinliler, İsrail ordusunun Gazze Şeridi’nin kuzeyi ile güneyini birbirinden ayıran Netzarim ismi verilen koridordan çekilmesinin ardından evlerini görmek için bölgeye yürüdüğü belirtildi.

Öte yandan Gazze Şeridi’nin güneyinde İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu Filistinli yaşlı bir kadın yaşamını yitirdi.

İsrail ordusu, Filistinlilere ateş açtığını itiraf etti

Israel Hayom gazetesinin haberine göre İsrail ordusu, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde Filistinlilere ateş açtığını kabul etti.

İsrail ordusu, Gazze Şeridi ile İsrail sınırında yer alan Nahal Oz yerleşim birimi yönünde ilerledikleri için Filistinlilere yönelik “uyarı ateşi açtığını” iddia etti.

İsrail ordusu, ateş açma sonucu Filistinlilerden bazılarının vurulduğunu açıkladı.

Hamas ile İsrail arasındaki ateşkes ve esir takası anlaşması

Hamas ile İsrail arasında varılan ateşkes ve esir takası anlaşması 19 Ocak Pazar günü TSİ 12.15’te yürürlüğe girmişti.

Anlaşma kapsamında 27 Ocak Pazartesi günü, Netzarim Koridoru Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin güneyden kuzeye geçişine açılmıştı.

Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki Refah Sınır Kapısı, İsrail ordusunun 8 ay süren işgalinin ardından 1 Şubat’ta hasta ve yaralıların tahliyesi için açılmıştı.

Esir takasının ilk beş turunda, İsrail hapishanelerindeki 766 Filistinli esir ile Gazze’deki 16 İsrailli ve 5 Taylandlı esir serbest bırakılmıştı.

Üç aşamadan oluşacak ateşkes anlaşmasına göre, 42 günlük birinci aşamada toplam, 1900’ün üzerinde Filistinli esir ve 33 İsrailli esirin serbest bırakılması bekleniyor. (AA)

 

Botoks ücreti ne kadar olmalı, Türkiye’de yasal olan markalar hangileri; Dr. Nurhayat Gül anlattı


 

Related Posts

Konteyner kentte çıkan yangın panik yarattı

Adıyaman’da konteyner kentte çıktı. Yangın korku ve paniğe neden oldu.

Yasak aşk tarlada başladı tarlada bitti

Edirne’nin Havsa ilçesinde bir ayçiçeği tarlasında başından vurularak öldürülmüş halde bulunan Semra Çelik’in, yasak aşk kurbanı olduğunu ortaya çıktıı. Katil zanlısı Zeki Doğan, Osmaniye’de saklandığı evde yakalanarak tutuklandı. Çelik ve Doğan’ın başka kişilerle evli oldukları öğrenildi.

Günün rekoru Cizre’de: 49.1 derece

Afrika sıcaklarının etkisini sürdürdüğü yurt genelinde dün günün en yüksek sıcaklığı 49.1 dereceyle Şırnak’ın Cizre ilçesinde ölçüldü.

Samsun’da ayçiçeği tarlasında kenevir operasyonu

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, polis ekipleri ayçiçeği ekili tarlada 5 bin 230 kök kenevir ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Ormanlar yanarken Meclis Başkanı bakın nerede…

Türkiye’nin dört bir yanında bir çok şehirde ormanlar ateşe teslim olurken TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Çanakkale’de “Kale Seramik 68’inci Yıl Dönümü ve Seramik Bayramı Programı”nda konması sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

Düğün eğlencesi felaketle son buluyordu

Siirt’in Baykan ilçesinde düğün sonrası atılan havai fişekler yangına neden oldu.