Cihaner’den gazetecilere gözaltı tepkisi: Hakim ve savcılar bu kapsamda değerlendirilemez

Eski Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı ve eski CHP milletvekili hukukçu İlhan Cihaner, Sabah Gazetesi’nin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e ziyaretini haberleştirdikleri gerekçesiyle Birgün Gazetesi’nin Yayın Koordinatörleri Uğur Koç ve Berkant Gültekin ile Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Yaşar Gökdemir’in gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabından gözaltılara ilişkin paylaşım yapan Cihaner, “Hakimler ve savcılar ‘terörle mücadelede görev almış kamu görevlisi’ kapsamında değerlendirilemez” dedi.

Cihaner’in paylaşımı şöyle:

“BirGün gazetecilerine dönük gözaltılarla bir seviye daha aşıldı! TMK eylemi “terörle mücadelede görev almış kamu görevlilerinin hüviyetlerini açıklayanlar veya yayınlayanlar veya bu yolla kişileri hedef göstermek” şeklinde tanımlamıştır.

-Hakimler ve savcılar ‘terörle mücadelede görev almış kamu görevlisi’ kapsamında değerlendirilemez. Açık kimlik ve sicil numaraları ile işlem yaparlar. İşleri ‘mücadele’ değil kanun ve hukuk çerçevesinde adaleti gerçekleştirmeye çalışmaktır.

-İstanbul Başsavcısı bir dönem siyasi bir mevkiide de bulunmuş hüviyeti/kimliği, yüzü bilinen, atanmaları resmi gazetede yayınlanan idari görevleri de olan bir kişidir. Dolayısı ile yeni açıklanan bir hüviyet söz konusu değildir.

-BirGün’ün haberi ve fotoğraf Sabah gazetesinden alıntılanmıştır. Anlaşılıyorki sayın başsavcı bu fotoğraf ve haberin yayınlanmasına rıza göstermiş, Sabah gazetesi de yayınlamış. Aynı içeriği Sabah yaparsa ‘haber’, BirGün yaparsa suç olarak değerlendirilemez.”

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

Endonezya’da feribot battı: 30 kişi kayıp

Endonezya’da 65 kişiyi taşıyan feribotun batması sonucu 4 kişi öldü, 30 kişi kayboldu.

DEM Parti’den dikkat çeken hamle: Belediye Başkanı Ormanlı ‘kesin ihraç’ istemiyle disipline sevk edildi

DEM Partili Silopi Belediye Başkanı Jiyan Ormanlı ‘kesin ihraç’ istemiyle disipline sevk edildi.

Lübnan Başbakanı Selam: ‘İsrail işgali sürdükçe kalıcı istikrar mümkün değil’

Lübnan Başbakanı Nevvaf Selam, İsrail’in Lübnan topraklarının bir kısmındaki işgalini ve saldırılarını sürdürdüğü sürece ülkede kalıcı istikrarın sağlanamayacağını belirtti.

İsrail ABD’nin Gazze’de 60 günlük ateşkes planını kabul etti: Soykırımda yeni aşama

ABD Başkanı Donald Trump, bu gece kendi sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yaptığı bir açıklamada ABD ve İsrail’in Gazze’de 60 günlük ateşkese ilişkin anlaşmaya vardığını duyurdu. Teklifin Katar ve Mısır tarafından Hamas’a iletileceğini …

Ümit Özdağ’dan Saraçhane Mitingi açıklaması: Katılmama kararının gerekçelerini sıraladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. gününde düzenlenecek Saraçhane Mitingi’ne neden katılmayacaklarını açıkladı. Özdağ, “provokasyon riski” ve “CHP’den davet gelmemesi” gibi nedenleri gerekçe gösterdi.

Putin ile Macron arasında 3 yıl sonra ilk temas

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilk kez bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Orta Doğu’daki çatışmalar ve Ukrayna meselesi ele alındı.