Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

İmralı’nın “Silah bırakın” çağrısı | Bakırhan: Meclis’te siyasi ve hukuki düzenlemeler yapılmalı

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı ile ilgili konuştu. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) çağrıda bulunan Bakırhan, "Artık hukuki ve siyasi düzenlemeler bir an önce hayata geçirilmelidir." dedi.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Bakırhan: “Öcalan’ın Çağrısı Değerlidir”

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Ankara’da gerçekleştirilen Parti Meclisi ve İl Eş Başkanları Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Bakırhan’ın konuşmasında, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın PKK’ya silah bırakma ve kendini feshetme çağrısına değindi ve bu çağrının büyük anlam taşıdığını belirtti.

Yeni dönemin değişimi ve dönüşümüne vurgu yapan Bakırhan, “Çatışmaların, savaşların devam ettiği bir coğrafyada şiddetsiz bir sürecin işaret edilmesinin önemi büyüktür. Değişim ve dönüşümle uyumlu eylemlerle doğru anlaşılması için burada tartışmalar yürüteceğiz.” şeklinde konuştu.

Bakırhan, sürecin acıları hafifletmeye yönelik olduğunu belirterek, bu sürece destek verilmesi gerektiğini vurguladı. “Çağrıya uygun düzenlemeler yapılması artık kaçınılmaz hale gelmiştir. TBMM’nin büyük bir sorumluluğu vardır. Umarım Meclis gerekli adımları atar ve çağrıya uygun adımlar atar.” dedi.

Hiç kimsenin süreci riske atma lüksü olmadığını ifade eden Bakırhan, “50 yıldır devam eden acılar, ülkenin çöküşüne neden olan sorunun ortadan kalkmasını sağlayacak bu çağrıya karşı çıkmanın mantıklı bir tarafı yok. Bu gerçekten anlaşılması gereken bir durumdur.” açıklamasında bulundu.