Son dakika… Pakistan ve Hindistan arasında gerilim tırmanıyor: Karşılıklı misilleme tehditleri geldi! Pakistan ordusunun sınırı geçtiği iddia edildi

“`html

PAKİSTAN GÜÇLERİ TOPÇU ATEŞİ BAŞLATTI

Pakistan ordusu toplu ateş başlattı

Hindistan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Suneel Bartwal, Pakistan ordu birliklerinin topçu ateşi açtığını ve Hindistan’ın bu saldırılara karşılık vererek orantılı bir tepki gösterdiğini duyurdu. Bartwal, Pakistan askerlerinin Keşmir’deki Kontrol Hattı’nı geçerek Hindistan askerlerini hedef aldığını, ancak olayda ölü veya yaralı sayısı ile ilgili detayların henüz netleşmediğini belirtti.

CNN’in aktardığına göre, Nisan ayında Hindistan kontrolü altındaki Keşmir’de turistlere yönelik gerçekleştirilen saldırı sonrası askeri gerilim artmış durumda. Çatışmaların neredeyse her gün Kontrol Hattı boyunca yaşandığı ifade edilmektedir. Ayrıca, gece boyunca Pakistan ordusunun gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 12 sivilin hayatını kaybettiği ve 57 kişinin yaralandığı bildirilmiştir.

HİNDİSTAN’DA 21 HAVALİMANI KAPATILDI

Hindistan'da havalimanları kapatıldı

Hindistan’ın kuzey ve kuzeybatı bölgelerinde, güvenlik nedeniyle 21 havalimanı Cumartesi gününe kadar kapatıldı. Amritsar polisi yetkilisi Shri Sirivennela, kapamaların yalnızca yetkili personelin girişine izin vereceğini ve yerel uçuşların etkilenebileceğini bildirdi.

ANI haber ajansına verdiği demeçte Sirivennela, merkezi hükümetin direktifleri doğrultusunda hareket edeceklerini ve güvenlik durumunun normale dönmesine kadar bu önlemlerin süreceğini vurguladı. Hindistan’ın Pakistan yönetimindeki Keşmir’e yönelik askeri faaliyetlerinin ardından, birçok yerli ve uluslararası havayolu, Kuzey Hindistan’a yapılan uçuşlar için iptaller ve değişiklikler gerçekleştirdi. FlightRadar24 verilerine göre, Hindistan ve Pakistan arasındaki gerginlik nedeniyle Avrupa güzergahlarında da değişiklikler yaşandı; 24’ten fazla uluslararası uçuş, Pakistan hava sahasını kullanmaktan kaçındı.

FRANSIZ KAYNAK RAFALE UÇAĞININ DÜŞTÜĞÜNÜ DOĞRULADI

Rafale uçağı düştü

Pakistan yetkilileri, 160 kilometrelik bir alanda meydana gelen çatışmada Hindistan’a ait beş savaş uçağının düşürüldüğünü iddia ediyor. Ancak Hindistan bu iddiaları doğrulamaktan kaçındı.

CNN International’a konuşan Fransız Savunma Bakanlığına yakın bir kaynak, Hindistan Hava Kuvvetleri’ne ait en az bir Rafale tipi savaş uçağının kaybolduğunu bildirdi. Hindistan resmi olarak herhangi bir uçağın kaybını kabul etmezken, Pakistan ise iddialarını belgeleyebilmiş değil. Ayrıca, Hindistan kontrolündeki Keşmir bölgesinde bir okulun üzerine düşen bir savaş uçağına ait enkaza dair görüntüler basında yer aldı. Ancak bu enkazın hangi ülkeye ait olduğu hala belirsiz. Askeri analistler, sosyal medyada yayılan bazı görüntülerin eski olaylara ait olduğunu ve mevcut durumla bir bağlantısının olmadığını ifade etti.

PAKİSTAN’DA CAN KAYBI ARTTI

Pakistan'da can kaybı arttı

Pakistan Ordusu Halkla İlişkiler Birimi Genel Müdürü Korgeneral Ahmed Şerif Chaudhry, Hindistan’ın düzenlediği saldırılar nedeniyle can kaybının arttığını açıkladı. Dawn gazetesinin haberine göre, Chaudhry, 6-7 Mayıs tarihlerindeki füze saldırıları ve Kontrol Hattı boyunca gerçekleşen çatışmalar sonucunda toplam 31 kişinin hayatını kaybettiğini, 57 kişinin de yaralandığını duyurdu. Chaudhry, Hindistan’ın sivilleri hedef alan bu eylemlerini kınayarak, “Bu saldırılar kabul edilemez.” şeklinde konuştu.

ŞERİF ULUSA SESLENDİ: ‘BEDELİNİ ÖDEYECEKLER’

Şerif ulusa seslendi

Pakistan Başbakanı Şerif, Hindistan’ın füze saldırılarına dair ulusa önemli uyarılarda bulundu. 6 Mayıs’ta Pakistan ve Azad Keşmir topraklarına yönelik gerçekleştirilen hava saldırısının sonuçlarıyla Hindistan’ın yüzleşeceğini belirtti. Şerif, “Belki geri adım atacağımızı düşündüler ancak Pakistan cesur bir ulus ve bu gerçeği unuttular.” dedi.

Pakistan Başbakanı, Hindistan’a verilen yanıtın etkisini vurgulayarak, “Hindistan’ı gururlandıran o beş savaş jetinin artık sadece enkaz olduğunu” söyledi. Şerif, Pakistan’ın konvansiyonel savaş yeteneklerinin üstünlüğünü bir kez daha kanıtladığını belirterek, kaybedilen her canın hesabının sorulacağına dair güçlü mesajlar verdi.

Gelişmeler devam ediyor

Canlı Anlatım Özeti

“`

Related Posts

Rusya’da ‘Zafer Günü’: Onlarca ülkenin askerleri caddeleri, uçaklar ise göğü kapladı

Rusya, Nazi Almanyası’na karşı zaferin 80. yılını Kızıl Meydan’daki görkemli askeri geçit töreniyle kutladı. Putin ve Şi Cinping birlikte töreni izledi, Ukrayna savaşı ise kutlamalara gölge düşürdü. İlk kez dronlar ve nükleer füzeler de geçit yaptı.

Sapanca Gölü’nde hareketli dakikalar: Pedallı kanoyla alabora olan 3 kişi kurtarıldı

Sapanca Gölü’nde yunus diye tabir edilen pedallı kanoları alabora olması sonucu boğulma tehlikesi geçiren 3 kişi kurtarıldı.

Devlet Bahçeli adını anmamıştı: MHP’den ‘Özgür Özel’ açıklaması

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik saldırıyla ilgili isim vermeden yaptığı açıklamaya yönelik eleştirilere cevap verdi.

CHP’li Murat Emir: Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptırdı, tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerinde!

CHP’li Murat Emir: Fahrettin Koca 12 yılda 12 hastane yaptırdı, tümü teşvikli ve kamu arazileri üzerinde!

Putin, Kremlin Sarayı’nda Zafer Günü resepsiyonu verdi

Tüm baskı ve engellemelere rağmen 9 Mayıs Zafer Günü kutlamalarına katılmak üzere Moskova’da bulunan yabancı lider ve konuklar adına Kremlin Sarayı’nda Rus lider Putin tarafından resepsiyon verildi.

Sapık öğretmene erişim engeli

Indiana eyaletinde çocuklara yönelik cinsel istismarla suçlanan eski öğretmen Brittany Fortinberry, tutuklu bulunduğu Morgan County Cezaevi’nde tamamen izole bir yaşam sürdürüyor. “Scream” veya ülkemizdeki adıyla “Çığlık” filmi maskeleriyle …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir