Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Annelik Yolculuğu’ uygulaması: Bir hafta sonra devreye girecek uygulamada gebelikten lohusalığa tüm süreçler yer alıyor

Annelik Yolculuğu Uygulaması: Sağlıklı Doğum ve Bebek Gelişimi için Ücretsiz

Sağlık Bakanlığı, gebelikten doğuma kadar olan süreci kapsayan ‘Annelik Yolculuğu’ adlı mobil uygulamayı geliştirdi. Bu uygulama, önümüzdeki haftadan itibaren tüm dijital mağazalarda ücretsiz olarak sunulacak. ‘Doğuma Hazırlık’ modülü sayesinde kadınlar, doğum konusunda bilinçlendirilip, özgüvenleri desteklenerek normal doğum kararlarını teşvik ediyor. Ayrıca, uygulama içinde ‘Hafta Hafta Gebelik Takibi’, ‘Beslenme, Egzersiz ve Yaşam Önerileri’, ‘Emzirme ve Lohusalık Desteği’, ‘0-2 Yaş Bebek Gelişimi’, ‘Test ve Aşı Hatırlatıcıları’, ‘Anı Günlüğü ve İsim Önerileri’, ‘Güvenilir Bilgi Paylaşımı’ modülleri yer alıyor, böylece anne adayları ve anneler bilgilendiriliyor.

‘ÜCRETSİZ OLACAK’

Sağlık Bakanlığı Sağlığın Geliştirilmesi Genel Müdürü Doç. Dr. Muhammed Atak, uygulamanın, kadınların doğum süreçlerini doğru ve güvenilir bilgiyle takip etmelerini hedeflediğini belirtti. Normal doğumun teşvik edilmesi gerektiğine vurgu yapan Atak, uygulamanın Normal Doğum Eylem Planı çerçevesinde geliştirildiğini açıkladı. Uygulama, gebelik sürecinin yanı sıra doğum sonrası dönemi ve bebek gelişimini de detaylı bir şekilde ele alarak ailelere rehberlik ediyor.

‘NORMAL DOĞUMUN DESTEKLENMESİ GEREKİYOR’

Doç. Dr. Atak, ‘Annelik Yolculuğu’ uygulamasının bilgi sunmanın ötesinde etkileşimli bir deneyim sunduğunu belirterek, kullanıcıların süreci adım adım takip edebileceğini vurguladı. Ayrıca, uygulamanın sadece anne adayları için değil, baba adayları için de tasarlandığını ve ailelerin ortak bir yolculuğa çıkmasına yardımcı olduğunu ifade etti. Uygulamanın, Sağlık Bakanlığı’ndaki uzmanlar ve bilim insanlarının katkılarıyla oluşturulduğunu ve doğru bilgiye kolay erişimi sağladığını belirtti.

‘REHBER İŞLEVİ GÖRÜYOR’

‘Annelik Yolculuğu’ mobil uygulamasının Android ve iOS işletim sistemlerine uyumlu olduğunu belirten Doç. Dr. Atak, bu uygulamanın ailelerin en önemli rehberlerinden biri olacağını ve önümüzdeki hafta itibarıyla tüm mobil dijital platformlarda ücretsiz olarak kullanılabileceğini açıkladı.

Related Posts

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Doğum sonrası ilk 28 günü kapsayan dönemde gerçekleştirilen yenidoğan sünneti, son yıllarda ailelerin de tercihi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Kılıç, operasyonun öncesi ve sonrası için ise dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söylüyor.

Mevsimsel alerji mi, sinüzit mi? Farkı göz ardı etmeyin

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Merve Tunca, bahar aylarında sık görülen burun tıkanıklığının ihmal edilmemesi gerektiğini vurguladı. Alerjik rinit uzun sürdüğünde sinüzit gibi ciddi komplikasyonlara yol açabiliyor.