İBB soruşturmasında ‘Bizden rüşvet istendi’ diyen tanıklar ‘dolandırıcı’ çıktı

İBB Soruşturması Kapsamında Tutuklanan Ali Kurt’un Sorgusunda Çarpıcı İddialar

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) gerçekleştirilen soruşturma kapsamında tutuklanan Ali Kurt’un sorgusu devam ediyor. Kurt’un sorgusunda Müge Deliler ve Ulaş Yılmaz adlı iki kişinin tanık ifadelerine başvuruldu. İki tanık da KİPTAŞ’ın projesinde kendilerine zorluk çıkarılarak rüşvet istendiğini iddia etti.

Fakat ortaya çıkan bilgilere göre, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nda bu isimlerin de dahil olduğu ayrı bir soruşturma bulunuyor. G.S. ve M.Ç adlı iki vatandaş, Müge Deliler’in de aralarında bulunduğu altı kişi hakkında şikayetçi oldu. Şikayet dilekçesinde, ponzi sistemi yaratılarak dolandırıcılık ağı kurulduğu iddiaları yer alıyor ve şikayetin 8 Kasım 2024 tarihinde yapıldığı belirtiliyor.

Şikayet dilekçesinde, İBB soruşturmasında tanık olarak ifade veren Müge Deliler’in de aralarında olduğu kişilerin inşaat firmalarından proje içerisinde ucuz fiyattan taşınmaz satın alıp, özellikle yabancılara satarak yüksek kar elde ettikleri belirtiliyor.

Şikayette bulunan kişi, toplamda 16 milyon 250 bin lirasının dolandırıldığını belirtirken, kendileriyle irtibat kurmaya çalıştığında ise sürekli oyaladıklarını dile getirdi. Ponzi sistemiyle oluşturulan bu dolandırıcılık ağında Müge Deliler ve diğer isimlerin, her ay kardan ödeme yapacaklarını söyledikleri ancak bunun gerçekleşmediği iddia ediliyor.

İBB soruşturmasında tanık olarak ifade veren Müge Deliler ve diğer isimlerin iddiaları, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bilgisi dahilinde olmasına rağmen dikkate alınmıştı. KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt da kendi hakkında rüşvet iddiası nedeniyle tutuklanmış ve cezaevine gönderilmişti.

Related Posts

Kurtulmuş yeniden Meclis Başkanı

TBMM dün başkanlık seçimi için toplandı. AK Parti İstanbul Milletvekili Numan Kurtulmuş, üçüncü tur oylamada, 329 oy alarak yeniden TBMM Başkanı seçildi. Kurtulmuş teşekkür konuşmasında Terörsüz Türkiye ve yeni Anayasa mesajı verdi: Terörsüz Türkiye meselesinin en acil konu olduğu konusunda hemfikiriz. Gelecek nesillere karşı sorumluluğumuz Cumhuriyetimizin ikinci asrını sivil bir anayasayla taçlandırmak.

Almanya’da 3 tane bulundu, şehir tarihinin en büyük tahliye operasyonu başladı

Köln’ün Deutz semtinde II. Dünya Savaşı’ndan kalma üç adet patlamamış bomba tespit edildi. Yetkililer, şehir tarihinin en büyük tahliye operasyonunun başlatılacağını duyurdu. Tahliye ve güvenlik önlemleri, 4 Haziran Çarşamba başlayacak.

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması: CHP’li Erdoğdu dahil üç kişi tutuklandı

İBB’ye yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan eski CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu, Ali Sukas ve Veysel Erçevik tutuklandı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Gürkan Polat ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

İletişim Başkanlığı’ndan kişiye özel kanun iddialarına yalanlama

İletişim Başkanlığı, ‘Akaryakıt istasyonlarıyla ilgili kişiye özel kanun yapıldı’ iddialarını yalanladı.

‘Trump, güvenlik tehditlerine rağmen kişisel akıllı telefonuyla iletişim kuruyor’

ABD Başkanı Trump’ın, 10 yılı aşkın süredir defalarca yapılan uyarılara rağmen iletişim için kişisel akıllı telefonunu kullandığı öğrenildi.

Milyarlık fiyasko: COVİD aşıları hiçbir işe yaramadı mı?

Tüm dünyayı sarsan COVİD-19 pandemisi milyonlarca insanı hayattan koparttı. Salgının önüne geçmek için denen aşılar insanlar üzerinde kalıcı hasarlar bırakırken; işe yarayıp yaramadığı hakkındaki muamma hala kesinlik kazanmadı.