Yeşil Çevre’den doğaya dost, sanayiye katkı… İnovasyon odaklı projeler sürecek

Yeşil Çevreden Doğaya Dost Sanayiye Katkı: İnovasyon Odaklı Projeler Devam Edecek

BURSA (İGFA) – 2024 yılında 60 milyon TL yatırımla hayata geçirilen Tehlikesiz Atık Toplama ve Ayırma Tesisi’nin Yeşil Çevre Kooperatifi için önemli bir dönüm noktası olduğunu belirten S.S. Yeşil Çevre Hizmet ve İşletme Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın, tesisin Kestel, Gürsu ve çevresindeki sanayi bölgelerinden gelen tehlikesiz atıkları toplayıp ayrıştırarak geri dönüşüme kazandırdığını söyledi.

Aydın, günlük yüksek işleme kapasitesi sayesinde atıkların ekonomiye kazandırılmasını sağlarken, karbon ayak izini azalttıklarını ve çevresel zararı en aza indirdiklerini belirtti. Projelerinin, bölgedeki sanayi ve çevre dengesini koruma hedefinde büyük bir adım olduğunu vurguladı.

Atık Su Arıtma Kapasitesinde Örnek Model

Aydın, kooperatifin 2024 yılında günlük 150 bin metreküp kapasiteye ulaşan atık su arıtma tesisiyle çevresel etkilerin en aza indirilmesine katkı sunduğunu belirtti. Günlük ortalama 100,000 m³ atık su arıtarak doğaya zararsız bir şekilde deşarj ettiklerini dile getirdi.

İleri arıtma teknolojileriyle su geri kazanımına odaklanarak sürdürülebilir su kaynakları kullanımına ve çevrenin korunmasına katkı sağladıklarını ifade etti.

Mehmet Aydın, Yeşil Çevre Kooperatifi’nin Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından düzenlenen “Ekonomiye Değer Katanlar” ödül töreninde “Yeşil Çevre ve Sürdürülebilirlik” ödülüne layık görülmesinden duyduğu gururu dile getirdi.

Çevre Bilincini Yaymaya Devam Ediyoruz

Aydın, kooperatifin sosyal sorumluluk ve eğitim faaliyetlerine değinerek, atık yönetimi seminerleri ve çevre eğitimleri düzenleyerek toplumun geniş kesimlerine ulaştıklarını belirtti. Çevre bilincini artırarak topluma kalıcı bir değer kattıklarını söyledi.

Aydın, 2025 yılında da çevresel sürdürülebilirlik ve inovasyon odaklı projelere devam edeceklerini belirtti. Yeni nesil atık yönetim sistemleri ve çevre dostu teknolojilere yatırım yapacaklarını ve Akıllı Atık Yönetim Sistemi gibi projeleri hayata geçireceklerini vurguladı.

Aydın, 2025 hedefleri arasında karbon ayak izini azaltmak, sıfır atık prensiplerini yaygınlaştırmak ve uluslararası iş birliklerini artırmak olduğunu belirtti. Uluslararası çevre ve sürdürülebilirlik projelerinde aktif rol alarak yerel ihtiyaçlara uygun çözümler geliştirmeyi amaçladıklarını vurguladı.

Kaynak: Kilis Eğitim

Related Posts

Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV zamlarının temmuz enflasyonuna etkisi kaç puan olacak?

Akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV zamlarının temmuz enflasyonuna etkisi kaç puan olacak?

Merkez bankaları yılın ilk yarısında parasal gevşemeyi hızlandırdı

Dünya genelinde enflasyonla mücadele sürerken, yılın ilk yarısında dünyanın önemli merkez bankalarından bazıları parasal gevşemelerini hızlandırdı.

Denetimler başladı: O şekilde altın alanlara büyük cezalar yolda!

Kredi kartıyla altın alıp nakde çevirenler mercek altına alındı. Bankalar ve denetim kurumları bu yöntemi kullananlara karşı harekete geçti. Hem kullanıcılar hem de kuyumcular ciddi yaptırımlarla karşılaşabilir.

Polonya’nın tarımsal mucizesinin sırrı nedir?

Polonya, Avrupa’nın en büyük elma üreticisi ve dünyanın önde gelen ihracatçılarından biridir POLONYA – GENİŞ BÜYÜYEN ALAN, DEVASA İÇ PAZAR Polonya, İtalya ile aynı büyüklükte olup AB’nin altıncı büyük ülkesidir . Polonya tarımının önemi, ülkenin …

ABD’de öncü istihdam verisi sert düştü!

ABD’de haziran ayı öncü tarım dışı istihdam rakamları açıklandı. Buna göre haziranda öncü TDİ verisi 33 bin ile önceki ayın altında kaldı. Açıklanan verinin ardından piyasalarda son durum ne? altın ve dolarda neler yaşandı? İşte detaylar…

ASELSAN’dan 2 milyar 870 milyonluk dev anlaşma: Savunma Sanayiinde büyük adım!

ASELSAN, Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) yaptığı açıklamada, yeni iş ilişkisini duyurdu. Açıklamada, “ASELSAN ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında Yeni Nesil Ağ Tabanlı Askeri Haberleşme Sistemleri’nin …