Bayburt’ta kalp yetersizliğiyle 4 senedir mücadele eden hastaya şoklama özelliği bulunan kalp pili takıldı

Kalp Yetersizliği Tedavisinde Kalp Pili Önemli Bir Rol Oynuyor

Kalp yetersizliği rahatsızlığı olan bir hasta, kardiyoloji polikliniği tarafından takip ediliyordu ve takılan kalp pili sayesinde sağlığına kavuştu. Kalp yetersizliği hastaları için hayati önem taşıyan bu cihazlar, ritim bozukluklarında kalbe şok vererek ritmi normale döndürüyor. Bu sayede hastaların hastaneye ulaşması kolaylaşıyor ve ölüm oranları düşüyor.

Bayburt Devlet Hastanesi, kalp pilinin uygun bulunduğu durumlarda merkezde takılmaya başlandığını duyurdu. Kalp pili bulunan hastalar, pil kartlarıyla birlikte kardiyoloji polikliniğine başvurarak düzenli kontrollerini yaptırabilecekler. Ayrıca, ameliyatı başarılı geçen hasta, hastane yönetimi tarafından ziyaret edildi ve sağlık durumunun iyi olduğu belirlendi. Tedavileri tamamlandıktan sonra hastanın taburcu edileceği bildirildi.

Related Posts

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Dermatoloji Uzmanı Nazmi Geyik: Güneşten kontrollü ve bilinçli şekilde yararlanmak önemli

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Sabit kur ilaç krizini derinleştiriyor; psikiyatri tedavisinde kullanılan bazı ilaçlar piyasada bulunamıyor

Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Fitness çılgınlıklarının sosyal medyayı çepeçevre sardığı bu günlerde son zamanların en popüler konusu ‘Japon yürüyüşü’ oldu. Kolay, hızlı ve kan basıncını düşürmeyi vaat eden bu yöntem düzenli bir şekilde uygulanırsa hızlı sonuç veriyor. Peki nedir bu Japon yürüyüşü?

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Beyin damar tıkanıklığında ilk 6 saatin önemi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, beyin damar tıkanıklıklarında erken müdahalenin önemine değinerek, “İlk 6 saatte yapılan müdahaleler hastanın yaşam kalitesini belirlemektedir ve bu kritik süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Klinik uygulamalar, sadece tedavi geliştirmek değil; nitelikli bilgi üretmek, etik değerleri yaşatmak ve sağlıkta kaliteyi sürdürülebilir kılmak demektir” dedi.

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.