MSB: Suriye, Türkiye’den terör örgütleriyle mücadelede resmi destek talep etti

Türkiye, Suriye’nin Savunma Kapasitesini Artırmak İçin Yardım Eli Uzatıyor

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri, “IDEF 2025 17’nci Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı” kapsamında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

“Suriye Türkiye’den Destek Talep Etti”

Suriye’nin Süveyda kentinde yaşanan çatışmalar ve İsrail’in Şam’a yönelik saldırıları hakkında konuşan kaynaklar, İsrail’in son dönemde artan saldırılarıyla bölgedeki gerilimi tırmandırdığını belirtti. Özellikle Süveyda bölgesindeki Dürzi toplumu ile Şam yönetimi arasında gerilimlerin arttığını ifade ettiler.

Kaynaklar, Türkiye’nin Suriye’nin toprak bütünlüğünü koruma ve terör örgütleriyle mücadele etme konusundaki kararlılığını vurgulayarak, şunları dile getirdi:

“Milli Savunma Bakanlığı olarak, Suriye’nin yeni hükümetiyle yakın iş birliği içindeyiz. Suriye yönetimi, savunma kapasitesini güçlendirmek ve özellikle DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele etmek amacıyla Türkiye’den resmi destek talep etti. Bu doğrultuda, Suriye’nin savunma kapasitesini artırmak için eğitim, danışmanlık ve teknik destek sağlama çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye’nin öncelikli amacı, Suriye’nin siyasi bütünlüğünü ve toprak bütünlüğünü desteklemek ve bölgede kalıcı barışın sağlanmasına öncülük etmektir.”

“SDG Şam’la Anlaşmaya Uymalı”

Bakanlık yetkilileri, terör örgütü SDG’nin Suriye yönetimine entegrasyonu hakkında şunları söyledi:

“Milli Savunma Bakanlığı olarak, Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenlik haklarının korunmasının Türkiye ve bölge istikrarı için hayati öneme sahip olduğunu sürekli vurguladık. Bu çerçevede, 10 Mart’ta Suriye Hükümeti ve SDG terör örgütü arasında uzlaşılan konuların sahada uygulanması, istikrara önemli katkı sağlayacaktır. SDG terör örgütü, Şam hükümetiyle yaptığı anlaşmaya uymak zorundadır. Konuyla ilgili gelişmeler, ilgili kurumlarımız tarafından yakından izlenmektedir.”

Related Posts

Mardin’de Tespih Tasarımı Programı Açıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde tespih tasarımı ve imalatı programı açıldı, yerli zanaatı yaşatacak.

Bakan Tunç: 700 hükümlünün tahliye edildiği iddiası doğru değil

Bakan Tunç: 700 hükümlünün tahliye edildiği iddiası doğru değil

İsrailli eski bakan ülkesini topa tuttu: Gazze’de savaş suçu var!

İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sürerken İsrailli eski bakandan dikkat çeken bir açıklama geldi. Eski İsrail Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Moşe Yalon, Gazze’deki sivillerin zorla göç ettirilmesinin, evlerinin yıkılmasının ve aç …

CHP’li Özgür Karabat: Devletin ve özel sektörün borç yükü artıyor, gelecek ipotek ediliyor

CHP’li Özgür Karabat: Devletin ve özel sektörün borç yükü artıyor, gelecek ipotek ediliyor

Bursa’da 4 katlı binada çıkan yangında alevler arasında kalan kadını mahalleli kurtardı

Bursa Osmangazi’de 4 katlı binanın 1’inci katında çıkan yangında dairede oturan kadın, alevlerin arasında mahsur kaldı. Yardıma koşan mahalleli tarafından pencereden çıkartılan kadının vücudunda ağır derecede yanıklar olduğu ve durumunun ağır olduğu belirlenirken, bir kadın da dumandan etkilendi. Yangın ise itfaiyenin müdahalesiyle söndürüldü.

AKP’li başkanın oğlu insan kaçakçısı çıktı

Muğla’daki operasyonlarda 57 düzensiz göçmen, yurtdışına kaçmak üzereyken yakalandı. Göçmenlerin yurtdışına kaçmasına aracılık eden isimlerden biri AKP’li başkanın oğlu çıktı.