Odatv yazdı.. Alkışlar İstanbul Valisi’ne

Türkiye, yaz aylarının gelmesiyle birlikte orman yangınlarıyla yeniden karşı karşıya. İnsan kaynaklı ihmaller sonucu çöp, sigara izmariti, anız yakma gibi sebeplerle binlerce dönüm orman alanı kül olurken; yangınlarla mücadele eden kahraman gönüllülerimiz ve hayvanlar da hayatını kaybediyor.

Geçtiğimiz günlerde Odatv, anız yakmanın en büyük tehlikelerinden biri olarak vurguladığı konuyu “Yangın Edirne’ye yaklaştı: İktidar anız seyircisi… Bu çağdışılığın önüne geçilemiyor” başlığıyla gündeme taşımıştı. Anız yangınlarının tarım alanlarını değil, kırsal ve ormanlık bölgeleri de tehdit ettiği bilinirken, uzmanlar daha sıkı tedbirler alınması gerektiğini belirtiyor.

VALİ GÜL’ÜN AÇIKLAMASI

İstanbul Valisi Davut Gül, konuya ilişkin önemli bir adım attı. Vali Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul genelinde tüm arazi sahiplerinin tarlalarının sınırlarını en az 10 metre genişliğinde sürmelerinin zorunlu hale getirildiğini duyurdu. Bu işlemi en geç 2 Ağustos 2025 tarihine kadar tamamlamaları gerektiğinin altını çizen Vali Gül, bu önlemin yangınların yayılmasını engellemek adına kritik olduğunu belirtti.

Her yıl tekrar eden bu felaketlerin önüne geçebilmek için vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini hatırlatan yetkililer, anız yakmanın ekosisteme ve insan hayatına ciddi tehdit oluşturduğunu vurguluyor.

Vali Gül, şu ifadeleri kullandı: “Hasat sonrası tarlalarda kalan anızlar nedeniyle meydana gelen yangınların, çevre arazilere ve özellikle ormanlık alanlara sıçrayarak büyük kayıplara neden olduğu gözlemlenmektedir. Bu sebeple İstanbul Valiliği kararıyla, tüm arazi sahiplerinin;

  • Tarlalarının sınırlarını en az 10 metre genişliğinde sürmeleri
  • Bu işlemi en geç 2 Ağustos 2025 tarihine kadar tamamlamaları ZORUNLU hale getirilmiştir.”

Related Posts

Samsun’da ayçiçeği tarlasında kenevir operasyonu

Samsun’un Vezirköprü ilçesinde, polis ekipleri ayçiçeği ekili tarlada 5 bin 230 kök kenevir ele geçirdi. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alındı.

Ormanlar yanarken Meclis Başkanı bakın nerede…

Türkiye’nin dört bir yanında bir çok şehirde ormanlar ateşe teslim olurken TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Çanakkale’de “Kale Seramik 68’inci Yıl Dönümü ve Seramik Bayramı Programı”nda konması sosyal medyada eleştiri konusu oldu.

Düğün eğlencesi felaketle son buluyordu

Siirt’in Baykan ilçesinde düğün sonrası atılan havai fişekler yangına neden oldu.

MSB: Suriye, Türkiye’den terör örgütleriyle mücadelede resmi destek talep etti

MSB kaynakları, “Suriye yönetimi tarafından, savunma kapasitesinin güçlendirilmesi ve başta DEAŞ olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadele kapsamında Türkiye’den resmi destek talep edilmiştir. Bu talep doğrultusunda, Suriye’nin savunma kapasitesini artırmaya yönelik eğitim, danışmanlık ve teknik destek sağlanması için çalışmalarımız devam etmektedir.” ifadesini kullandı.

Mardin’de Tespih Tasarımı Programı Açıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi’nde tespih tasarımı ve imalatı programı açıldı, yerli zanaatı yaşatacak.

Bakan Tunç: 700 hükümlünün tahliye edildiği iddiası doğru değil

Bakan Tunç: 700 hükümlünün tahliye edildiği iddiası doğru değil