Amerika’nın sağlık sistemine isyan etti: Bu tam anlamıyla gasp

ABD’de 45 yaşlarında bir adam, hayatındaki ilk hastane deneyiminin ardından gelen yüklü fatura karşısında şaşkına döndü. Yüksek tansiyon sebebiyle hastaneye başvuran adam, 24 saatten daha kısa bir süre gözlem altında tutulmasına rağmen 41 bin dolarlık bir fatura ile karşılaştı. Ne bir ameliyat ne de bir tomografi çekilmediğini belirten adam, faturadaki kalemleri tek tek göstererek tepkisini dile getirdi. Sadece laboratuvar ve kimya testleri için 10 bin dolar, kan kültürü için ise 4 bin 400 dolar istendiğini anlatan adam, bu rakamların “saçmalık” olduğunu savundu.

Faturanın arka tarafındaki detayların daha da feci olduğunu belirten hasta, 12 bin dolarlık acil servis bakımı ve 3 bin dolarlık gözlem odası muayenesi gibi ücretleri de göstererek şikayetini sürdürdü. Her bir fizik tedavi (PT) seansı için 800 dolar yazılmasının ise “akıl almaz bir soygun” olduğunu ifade eden adam, “İnsanlar bu işin içinden nasıl çıkıyor anlamıyorum” diyerek ABD sağlık sistemine duyulan yaygın öfkeyi özetledi.

Related Posts

İstanbul’dan Köye Dönüş: Hayvancılıkla Yeni Bir Başlangıç

Dalkıran ailesi devlet desteğiyle Kırklareli köyünde hayvancılığa başladı, mutlu bir yaşam sürdürüyor.

26 AB liderinden Ukrayna’ya destek mesajı: Geleceğini kendi belirleyebilmeli

26 AB liderinden Ukrayna’ya destek mesajı: Geleceğini kendi belirleyebilmeli

Çin’de Sel Faciası: 15 Ölü

Gansu’daki selde 15 kişi hayatını kaybetti, 28 kişiden haber alınamıyor. Arama çalışmaları sürüyor.

Sındırgı depreminde şüphe: Fırıncı dükkanı… Altında iş yeri olan binalar riskli mi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1’lik depremde 81 yaşındaki Nihat Önbaş’ın hayatını kaybettiği 3 katlı binanın yıkılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Gelişmeyi duyuran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, müteahhit ve bina sahibinin gözaltına alındığını duyurdu.

Devlet Bahçeli ve Hikmet Çetin, Halil Şıvgın’ın cenazesinde yan yana

Eski Sağlık Bakanı ve 3 dönem Ankara Milletvekili Halil Şıvgın, 75 yaşında hayatını kaybetti. TBMM’de düzenlenen törene siyaset dünyasından birçok isim katılırken Şıvgın’ı son yolculuğuna MHP lideri Devlet Bahçeli ve eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin yan yana gönderdi.

Bugün sıcaklık 24 ilde 40 dereceyi aştı

Yurt genelinde bugün 24 kentte termometreler, 40 derece ve üzerini gösterdi.