Cumhurbaşkanı Erdoğan: Komisyonun çalışmaları çok mühim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen toplantı, 1 saat 40 dakika sürdü.

Kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulunuyor.

BALIKESİR’DEKİ 6,1’LİK DEPREM

Balıkesir’deki depremde arama-kurtarma çalışmalarının tamamlandığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah’tan rahmet ve hastanelerde tedavi gören vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Arama-kurtarma çalışmaları tamamlandı. Hasar tespit çalışmaları sürüyor. Yaşanan her deprem ve sarsıntı ile depreme hazırlık konusunun önemini hatırlıyoruz. Herkes elini taşın altına koymaktan kaçmamalıdır. İktidarı, muhalefeti, yerel yönetimleriyle el ele verip bu mücadeleyi seferberlik ruhuyla yürütmemiz şart. Bu konuda mutabakat oluşmalı.” dedi.

“TERÖRSÜZ TÜRKİYE” SÜRECİ

“Terörsüz Türkiye hedefimize mutlaka ulaşarak, kahraman şehitlerimizin ve gazilerimizin fedakarlıklarının boşa gitmediğini göstereceğiz. Terörsiz Türkiye hedefine giden yolda bir adım daha atıldı. Muhalefetin de katılımıyla kurulan komisyon, Meclis’in süreci sahiplenmesi bakımından son derece kıymetli. Bu sahiplenmenin gerçekleşmesinden memnuniyet duyuyoruz. Komisyonun ilk iki toplantısında kararların oy birliği alınması bir başka ümit verici, bu yaklaşımın sürdürülmesini diliyoruz. Milli meselelerde milli duruş sergilemesi siyaset kurumunun millete karşı görevidir. Bu millet 86 milyonun her bir ferdinin devletidir.

Terörden ilanihaye kurtulmamız için Türkiye’nin önünde bir fırsat penceresi aralanmıştır. Bunu ziyan etmenin vebali ağır olacaktır. Yeşeren umutlar umarız günlük siyasete kurban edilmez.”

İSRAİL’İN GAZZE’Yİ İŞGAL PLANI

“Netanyahu ve katliam şebekesinin siyasi ömürlerini uzatmak uğruna bölgemizi daha büyük felaketlere sürüklemelerine izin vermeyeceğiz. Gazze’deki vahşeti durdurmak, insani yardımları kesintisiz ulaştırmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz.”

Related Posts

İstanbul’dan Köye Dönüş: Hayvancılıkla Yeni Bir Başlangıç

Dalkıran ailesi devlet desteğiyle Kırklareli köyünde hayvancılığa başladı, mutlu bir yaşam sürdürüyor.

26 AB liderinden Ukrayna’ya destek mesajı: Geleceğini kendi belirleyebilmeli

26 AB liderinden Ukrayna’ya destek mesajı: Geleceğini kendi belirleyebilmeli

Çin’de Sel Faciası: 15 Ölü

Gansu’daki selde 15 kişi hayatını kaybetti, 28 kişiden haber alınamıyor. Arama çalışmaları sürüyor.

Sındırgı depreminde şüphe: Fırıncı dükkanı… Altında iş yeri olan binalar riskli mi

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1’lik depremde 81 yaşındaki Nihat Önbaş’ın hayatını kaybettiği 3 katlı binanın yıkılmasıyla ilgili soruşturma başlatıldı. Gelişmeyi duyuran Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, müteahhit ve bina sahibinin gözaltına alındığını duyurdu.

Devlet Bahçeli ve Hikmet Çetin, Halil Şıvgın’ın cenazesinde yan yana

Eski Sağlık Bakanı ve 3 dönem Ankara Milletvekili Halil Şıvgın, 75 yaşında hayatını kaybetti. TBMM’de düzenlenen törene siyaset dünyasından birçok isim katılırken Şıvgın’ı son yolculuğuna MHP lideri Devlet Bahçeli ve eski CHP Genel Başkanı Hikmet Çetin yan yana gönderdi.

Bugün sıcaklık 24 ilde 40 dereceyi aştı

Yurt genelinde bugün 24 kentte termometreler, 40 derece ve üzerini gösterdi.