Balık tezgahlarında istavrit ve mezgit bolluğu! Kilosu 150 ile 250 lira arasında satılıyor

Ortahisar İlçesindeki Balık Pazarlarında Fiyatlar Belli Oldu

Trabzon’un Ortahisar ilçesinde bulunan Moloz mevkisindeki balıkçı tezgahlarında satılan balıkların fiyatları belli oldu. Levrek kilogramı 350-400 lira arasında alıcı bulurken, barbun 300 liradan, çipura 350 liradan satılıyor. Ayrıca istavrit ve mezgit 150-250 lira, alabalık ile somon ise 150-300 liradan tüketiciye sunuluyor.

Bölgedeki balıkçılardan Turgay Memiş, av sezonunun sona ermesiyle oltayla avlanan mezgit ve istavrit gibi birçok çeşidin tezgahlarda yer aldığını belirtti. Ayrıca kafes balıkçılığı ile üretilen alabalık ve somonun da tüketicilerle buluştuğunu söyleyen Memiş, “Bu sene çok büyük bolluk oldu. İstavrit ve mezgit de bolca var. Ancak çiftlik balıkları daha fazla olduğu için fiyatlar da daha uygun” dedi.

Bir diğer balıkçı Kadir Pınar ise kayıklarla tutulan balıkları tezgahlarda satışa sunduklarını dile getirerek, levrek, çipura, somon ve alabalık gibi çeşitlerin bulunduğunu aktardı. Pınar, özellikle alabalık ve somona vatandaşların ilgi gösterdiğini ifade etti.

Related Posts

Çinli şirket Türkiye’de üretim için gün sayıyor

Çinli SWM Motors’un distribütörü ATMO Group, SWM için üretim gerçekleştirmek üzere Urzema Holding ile ortaklık kurdu.

TOBB Başkanı: Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Turizmde dünyada gelen turist sayısı bakımından ilk 5 destinasyonu arasına girmekteyiz. Gelir itibarıyla yedinci sıradayız, bunları geliştirmek ve büyütmek bizlerin elinde. Rekabet gücümüzü artıracak yapısal reformlara devam etmeli, büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz” dedi.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Vatandaş kara kara faturaları nasıl ödeyeceğini düşünürken iktidar elektrik dağıtım işini
Amerikalılara verdi. 4 milyon abone, fatura öderken ABD’li şirkete para kazandırıyor.

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir