Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nden soruşturma çağrısı: Elinde bilgi, belge, kanıt olanlar savcılığa başvursun

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Para İddialarını Reddetti ve Soruşturma Çağrısı Yaptı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sözleşmesi biten işçilerden sözleşmelerinin yenilenmesi için para istendiği iddialarını reddetti ve soruşturma çağrısı yaptı.

Yazılı açıklama yapan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Emrullah Gördük, “430 sözleşmeli personelin bir kısmının sözleşmelerinin yenilenmemesi kararı üzerine, yönetimimize yönelik bir süredir bazı çevrelerce bir karalama kampanyası yürütülmektedir. Söz konusu çevreler, halk iradesine atanmış kayyımların seçimle gönderilmesinden bu yana düzenli ve sistemli bir şekilde ‘Çamur at izi kalsın’ mantığıyla, aslı astarı olmayan hayal ürünü iddialarla, yönetimimizi zan altında bırakmaya çalışmaktadır” dedi.

İddiaların doğru olmadığını belirten Gördük, “Bu çevreler sözleşmesi yenilenmeyen personelden, 300 bin TL karşılığında sözleşmelerinin yenileneceğinin vaat edildiğine ilişkin kirli iftiralarda bulunmaktadırlar. Öncelikle Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına açık çağrıda bulunuyor ve bu iftiraların acilen soruşturulmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Elinde belge olanları savcılığa başvurmaya çağıran Gördük, şöyle devam etti:

“Yine kamuoyuna açıkça çağrıda bulunuyoruz; ileri sürülen ‘para karşılığında sözleşme’ iftiralarına dair elinde bilgi, belge veya herhangi bir kanıt olanları, derhal Cumhuriyet Başsavcılığına başvurmaya çağırıyoruz. Aksi durumda; hiçbir koşulda iyi yönetişim ilkeleri olan açık, şeffaf, hesap verebilirlikten ödün vermeyen yönetimimize yönelik, demokrasi dışı karanlık odaklarca yürütüldüğü açık olan bu iftiralara karşı, her türlü hukuki hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz.”

(HABER MERKEZİ)

Related Posts

ADD: ‘Bu adam derhal Türkiye’den gönderilmeli!’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom J. Barrack’ın Anadolu Ajansı’na verdiği “Osmanlı İmparatorluğu’ndaki millet sistemi farklı grupların merkezî sistemdeki varlıklarını yüzlerce yıl sürdürmelerine imkan verdi” röportaja Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt’tan tepki geldi. Bozkurt, “Barrack istenmeyen kişi ilan edilmeli, derhal Türkiye’den gönderilmeli” dedi.

Dört Gazzeli şifa için Türkiye’de

İsrail’in saldırılarında yaralanan ve Gazze’den Ürdün’e geçişleri sağlanan 4 Filistinli hasta ve beraberindeki 7 refakatçi, tedavi için Türkiye’ye getirildi.

Putin’le görüşen Trump: Bir ilerleme kaydedemedim

ABD BaşkanıDonald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Perşembe günü bir telefon gürüşmesi gerçekleştirdi. Donald Trump, Iowa Eyalet Fuar Alanı’nda düzenlenen “America 250” mitinginden ayrılmadan önce yapılan telefon görüşmesine ilişkin …

Suriye’nin ulusal logosu yenilendi

Suriye’de, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından yeniden inşa sürecinde ülkenin ulusal logosu yenilendi.

Avrupa Parlamentosu’nda yeni bir mali skandal!

Avrupa Parlamentosu’nda yeni bir mali skandal!

Joseph Borrell: ABD askerleri bir ayda 550 Gazzeliyi katletti

Eski Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell​​​​​​​, ABD paralı askerlerinin bir ayda 550 Gazzeliyi öldürdüğünü açıkladı. AB Konseyi ve Komisyonunu buna sessiz kalmakla suçlayan Borrell, “Gazze’deki suçlara karşı herhangi bir eyleme geçmek için isteksiz kalmaya devam ediyorlar.” dedi.