E-Ruhsat dönemi başlıyor

Bornova Belediyesi, E-Ruhsat Uygulamasını Tanıttı

Bornova Belediyesi, vatandaşların ruhsat işlemlerini daha hızlı ve kolay bir şekilde yapabilmelerini sağlamak amacıyla kurumsal internet sitesi üzerinden sunacağı e-ruhsat uygulamasını duyurdu. Ruhsat Müdürlüğü personeli ve vatandaşların katıldığı bilgilendirme toplantısı Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Tanıtım sunumunun ardından gerçekleşen soru-cevap bölümünde Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki de katılımcılara seslendi. Başkan Eşki, belediyenin son bir yılda kentsel dönüşüm, yeşil dönüşüm ve dijital dönüşüm olmak üzere üç önemli alanda çalışmalar yaptığını vurgulayarak, “E-ruhsat uygulaması da dijital dönüşüm vizyonumuzun önemli bir parçası” dedi.

Bornovalıların Hayatını Kolaylaştıracak Bir Adım

Eşki, dijital dönüşümün sadece belediye içinde değil, vatandaşların da bu gelişmelerden doğrudan faydalanması gerektiğini belirtti. Ruhsat süreçlerinde yaşanan yavaşlık ve bürokratik engellerin hem vatandaşlar hem de sektör profesyonelleri için zorluk yarattığını dile getiren Eşki, “Bu sorunu çözmek için adımlar atıyoruz. E-ruhsat uygulaması, Bornova’nın yanı sıra birçok belediyenin ortak ihtiyacına cevap verecek” şeklinde konuştu.

Related Posts

Darth Vader sayesinde 1.6 milyon TL tazminat aldı

Star Wars evreninin efsanevi karanlık karakteri Darth Vader bu kez beyaz perdede değil, bir iş yerinde tartışmanın odağında yer aldı…

Para bitince tavuklar birbirini yedi

Bir tavukçuluk şirketinde yaşanan akıl almaz bir ihmalkarlık sonucu 350 binden fazla tavuk öldürüldü. Açlığa terk edilen hayvanlar arasında ‘toplu yamyamlık vakaları’ rapor edildi.

Yer: Kartal… Fuhuş pazarlığı yaptıkları kadına hayatının şokunu yaşattılar

Kartal’da bir grup erkek, fuhuş pazarlığı için araçla yanına yaklaştıkları kadınlara yangın tüpü sıkıp, eğlendi. Kayda aldıkları anları da sosyal medyada paylaştı.

Diplomayı iptal eden rektör açıkladı: İmamoğlu’nun adresini bulamamışlar!

Tutuklanan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra 28 kişinin diplomasının iptalinin ardından İstanbul Üniversitesi kararı 50 gündür tebliğ etmezken, Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar topu İçişleri Bakanlığı’na attı. Prof. Dr. Zülfikar, “Nüfus numarası ve güncel adres olmadığı için 28 kişinin güncel adresleri soruldu, tebligat adresleri bekleniyor” dedi.

THY ve Pegasus uçakları İstanbul’a geri dönüyor

Hindistan ordusunun Pakistan’a yönelik başlattığı askeri operasyonla birlikte güvenlik gerekçesiyle Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-İslamabad ve Pegasus Havayolları’nın İstanbul-Karaçi uçakları İstanbul’a geri dönüyor.

Resmî Gazete’de bugün (7 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 7 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir