İki yıl ödemesiz, dört yılda ödeme şartıyla evlenecek çiftlere kredi verilmesini de içeren Aile ve Gençlik Fonu Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından, fonun yapısına ve uygulanmasına ilişkin yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlandı.
Fona petrol, doğal gaz ve maden kaynaklarından elde edilen devlet gelirlerinin yüzde 20’si aktarılacak. Projelere göre fona aktarılan miktarın payı yükseltilecek.
Aile ve gençlik fonu kapsamında gençlerin girişimciliğe yönelik projeleri desteklenecek, aile kurmak isteyen gençlere faizsiz kredi imkanı sunulacak.
Fon kaynakları ve aktarımlarına ilişkin mali veriler ise her 6 ayda bir kamuoyu ile paylaşılacak.
Başvurular 15 Şubat’ta başlayacak
Faizsiz evlilik kredisi başvuruları deprem bölgesinde 15 Şubat’ta alınacak. Açıklama Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’tan geldi.
Bakan Göktaş, “İlk defa deprem bölgesinde uygulayacağımız Aile ve Gençlik Fonuna başvuruları 15 Şubat’ta almaya başlayacağız.” açıklamasında bulundu.
Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararında, Aile ve Gençlik Fonu ile yeni evlenecek gençlere, 150 bin lira tutarında iki yıl geri ödemesiz kredi verileceği ve bu uygulamaya da 6 Şubat depreminden etkilenen şehirlerde başlanacağı açıklanmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu, aile müessesesinin desteklenmesi, güçlendirilmesi, gençlerin sosyal risklere karşı korunması ve gelişimleri ile girişimlerine destek sağlanmasına yönelik kaynağın oluşturulması amacını taşıyor.