Göz kapağı düşüklüğünün sebepleri ve çözümleri

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu: ‘Kapak Estetiği Görme Konforunu ve Estetik Görünümü Etkiliyor’

‘ÜÇÜNCÜ GÜNDEN İTİBAREN HASTALAR GÜNLÜK YAŞAMLARINA DÖNEBİLİYOR’

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, ‘kapak estetiği’ olarak bilinen cerrahi yöntemin, görme konforu ve estetik görünüm üzerindeki etkilerini açıkladı. Üst kapak cerrahilerinin genellikle lokal anesteziyle, daha kapsamlı dört kapak cerrahilerinin ise genel anestezi altında yapıldığını belirten Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, cerrahi operasyonların uzun vadeli sonuçlarının olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, ameliyat sonrası sürecin hastalar için oldukça konforlu geçtiğini belirtirken, ameliyat sonrası 48 saat boyunca saat başı buz uygulamasının önerildiğini söyledi. Üçüncü günden itibaren hastaların günlük yaşamlarına dönebildiğini ve birinci hafta sonunda dikişlerin alındığını, böylelikle deniz, havuz gibi aktivitelere katılabildiklerini belirtti.

‘DETAYLI BİR GÖZ MUAYENESİ ÖNEMLİDİR’

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, cerrahinin sonuçlarının uzun vadeli olduğunu vurgulayarak, görme kaybına yol açmayan bu cerrahinin hastalara estetik kaygılarının yanı sıra baş ağrısı gibi sorunlardan da kurtulma fırsatı sunduğunu belirtti. Ameliyat sonrası sürecin genellikle ağrısız geçtiğini ve hastaların birkaç gün içinde şişlik ve morluk yaşayabileceğini ancak bir hafta içinde bu durumların kaybolduğunu aktardı.

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, oküloplastik cerrahi düşünen hastaların detaylı bir göz muayenesi yaptırmasının önemine değinerek, cerrahilerin hastanın şikayetlerine uygun olarak kişiye özel olarak planlandığını, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan daha iyi bir görünüm ve yaşam kalitesi için uzman bir değerlendirme gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.

Sıcak hava MS hastalığını nasıl etkiler? Uzman görüşü

Bir sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroz’un (MS) kadınlarda erkeklere oranla yaklaşık 1-1,5 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Can İke, hastalıkta tanının genellikle 20-40 yaş arasında konulduğunu belirtti.

Çocuğunuz ekran başında dakikalarca oturuyorsa…

Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nevzat Aykut Bayrak, çocuklarda kabızlık şikayetlerinin arttığını belirtti. Ekran başında geçirilen uzun saatler, hareketsizlik ve yanlış beslenme bu sorunun temel nedenleri arasında yer alıyor.

Dondurma ve muhallebiye tat vermekten çok dada fazlası! Stres azaltıyor, sindirime yardımcı oluyor

Vanilya fasulyesi olarak da bilinen vanilya çubuğunun, vanilya orkidesi bitkisinin meyvesi olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, vanilya çubuğu hakkında önemli bilgiler verdi.

Peş peşe alarm dengeyi bozar! Sabah uyanmakta zorluk çekenler için ipuçları

Sorunun altında yatan temel nedenleri belirleyin, tedavi için destek almaktan çekinmeyin, uyku ataletini en aza indirin ve hiçbir şey işe yaramazsa zorla kalkın! Tamam da nasıl?