İran ve ABD arasında ertelenen nükleer müzakelerden sonra açıklama geldi

İran, Nükleer Müzakerelerin Ertelenmesine Rağmen Diplomasiye Bağlılığını Sürdürüyor

Washington ile nükleer müzakerelerin dördüncü turunun hafta sonu ertelenmesinin ardından İran hükümet Pazartesi günü açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü İsmail Bekayi, “Diyalog ve diplomasi yolunu sürdürme kararlılığımızı açıkladık ve çeşitli müzakere turlarına katılarak tam hazır olduğumuzu gösterdik” dedi. İran’ın ABD ile diplomasiye bağlı kalmaya devam ettiğini söyledi.

İran’lı müzakereci, Umman’dan ABD ile görüşmelerin devamına ilişkin ayrıntıları beklediğini de sözlerine ekledi.

Umman, 3 Mayıs’ta yapılması planlanan nükleer müzakerelerin dördüncü turunun “lojistik nedenlerle” erteleneceğini açıklamıştı.

Related Posts

THY ve Pegasus uçakları İstanbul’a geri dönüyor

Hindistan ordusunun Pakistan’a yönelik başlattığı askeri operasyonla birlikte güvenlik gerekçesiyle Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-İslamabad ve Pegasus Havayolları’nın İstanbul-Karaçi uçakları İstanbul’a geri dönüyor.

Resmî Gazete’de bugün (7 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 7 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Scholz görevini Merz’e devretti

Scholz görevini Merz’e devretti

Ekrem İmamoğlu “Üzülme” sergisini paylaştı: Bir siyasetçinin en güçlü sevgi kaynağı çocukların sevgisi

Ekrem İmamoğlu “Üzülme” sergisini paylaştı: Bir siyasetçinin en güçlü sevgi kaynağı çocukların sevgisi

Rusya ve Ukrayna arasında esir takası

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ile karşılıklı 205 esirin takas edildiğini duyurdu. Rusya’nın ayrıca iyi niyet göstergesi olarak ağır yaralı 22 Ukraynalı esiri de iade ettiği belirtildi.

Gazze’de can kaybı 52 bin 615’e yükseldi

İsrail’in 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana yoğun saldırılar düzenlediği Gazze Şeridi’nde hayatını kaybedenlerin sayısı 52 bin 615’e, yaralı sayısı 118 bin 752’ye yükseldi. İsrail, Gazze Şeridi’nde yoğun saldırılar düzenlemeye devam ederken, saatler …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir