İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

İsmet İnönü’nün vefatının üzerinden 51 yıl geçti. Bu anlamlı gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma gerçekleştirdi.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşurken, onun çalışkanlığı ve başarılarını övdü. Bağcıoğlu şunları söyledi: “İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir liderdi. Mütevazı ve dürüst kişiliğiyle tanınırken sabrı ve kararlılığıyla da öne çıkmıştı. İlkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınan İnönü, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bıraktı. Aynı zamanda mükemmel bir stratejist olan İnönü, geleceği öngörebilme yeteneğiyle de bilinir. Lozan Konferansı’ndaki performansı, diplomasi alanındaki ustalığını kanıtlar nitelikteydi. İsmet İnönü’nün askeri dehasını kabul etmeyenler, sadece cehaletlerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan da İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki rolüne değinerek şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde destan yazarak düzenli ordunun zaferine katkıda bulundu. İkinci İnönü Muharebesi, Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan zaferlerden biridir. Atatürk’ten aldığı övgüye layık görülen İnönü, nadir görülen başarılı komutanlardan biridir.”

Related Posts

Darth Vader sayesinde 1.6 milyon TL tazminat aldı

Star Wars evreninin efsanevi karanlık karakteri Darth Vader bu kez beyaz perdede değil, bir iş yerinde tartışmanın odağında yer aldı…

Para bitince tavuklar birbirini yedi

Bir tavukçuluk şirketinde yaşanan akıl almaz bir ihmalkarlık sonucu 350 binden fazla tavuk öldürüldü. Açlığa terk edilen hayvanlar arasında ‘toplu yamyamlık vakaları’ rapor edildi.

Yer: Kartal… Fuhuş pazarlığı yaptıkları kadına hayatının şokunu yaşattılar

Kartal’da bir grup erkek, fuhuş pazarlığı için araçla yanına yaklaştıkları kadınlara yangın tüpü sıkıp, eğlendi. Kayda aldıkları anları da sosyal medyada paylaştı.

Diplomayı iptal eden rektör açıkladı: İmamoğlu’nun adresini bulamamışlar!

Tutuklanan İBB Başkanı ve CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun yanı sıra 28 kişinin diplomasının iptalinin ardından İstanbul Üniversitesi kararı 50 gündür tebliğ etmezken, Rektör Prof. Dr. Osman Bülent Zülfikar topu İçişleri Bakanlığı’na attı. Prof. Dr. Zülfikar, “Nüfus numarası ve güncel adres olmadığı için 28 kişinin güncel adresleri soruldu, tebligat adresleri bekleniyor” dedi.

THY ve Pegasus uçakları İstanbul’a geri dönüyor

Hindistan ordusunun Pakistan’a yönelik başlattığı askeri operasyonla birlikte güvenlik gerekçesiyle Türk Hava Yolları’nın (THY) İstanbul-İslamabad ve Pegasus Havayolları’nın İstanbul-Karaçi uçakları İstanbul’a geri dönüyor.

Resmî Gazete’de bugün (7 Mayıs 2025 Resmî Gazete kararları)

Resmî Gazete’de 7 Mayıs 2025 tarihli kararlar, yönetmelikler ve tebliğler yayımlandı. Peki, Resmi Gazete’de bugün neler var?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir