İsmet İnönü vefatının 51. yılında anıldı

İsmet İnönü’nün 51. Ölüm Yılı Malatya’da Anıldı

İsmet İnönü’nün vefatının üzerinden 51 yıl geçti. Bu anlamlı gün, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından Malatya’da düzenlenen özel bir etkinlikle anıldı. Malatya Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programda, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Tarihçi-Yazar Sinan Meydan ve İnönü’nün torunu, Gazeteci-Yazar Zeynep Bilgehan birer konuşma gerçekleştirdi.

“İsmet İnönü, Üstün Başarılara İmza Atmış Bir Liderdi”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, İnönü’nün askeri kariyeri hakkında konuşurken, onun çalışkanlığı ve başarılarını övdü. Bağcıoğlu şunları söyledi: “İnönü, askeri alanda yüksek başarılara imza atmış bir liderdi. Mütevazı ve dürüst kişiliğiyle tanınırken sabrı ve kararlılığıyla da öne çıkmıştı. İlkelerinden taviz vermeden verdiği kararlarla tanınan İnönü, milli mücadele yıllarındaki liderliğiyle de iz bıraktı. Aynı zamanda mükemmel bir stratejist olan İnönü, geleceği öngörebilme yeteneğiyle de bilinir. Lozan Konferansı’ndaki performansı, diplomasi alanındaki ustalığını kanıtlar nitelikteydi. İsmet İnönü’nün askeri dehasını kabul etmeyenler, sadece cehaletlerini sergilemektedirler.”

“Atatürk’ten Gelen Övgüye Layık Bir Komutan”

Tarihçi-Yazar Sinan Meydan da İnönü’nün Kurtuluş Savaşı’ndaki rolüne değinerek şu ifadeleri kullandı: “Mustafa Kemal Atatürk’ün, İsmet İnönü’ye duyduğu güven, 1916 Sicil Notu’yla belgelenmiştir. İnönü, Batı Cephesi’nde destan yazarak düzenli ordunun zaferine katkıda bulundu. İkinci İnönü Muharebesi, Türk milletinin tarihinde dönüm noktası olan zaferlerden biridir. Atatürk’ten aldığı övgüye layık görülen İnönü, nadir görülen başarılı komutanlardan biridir.”

Related Posts

İstanbul’da sabah yağmur yağdı, meteorologlar birbirine girdi

“Sıcaklıklar artacak mı, yoksa düşecek mi?” sorusuna meteoroloji uzmanlarının verdiği cevaplar kafaları karıştırdı. Bazı meteoroloji uzmanları sıcakların düşmeyeceğini ve devam edeceğini öne sürdü. Ünlü meteoroloji uzmanı Prof. Şen ise Pazartesi itibariyle havaların 1-2 derece serinleyeceğini söylemişti. İstanbul’da bu sabah yağmur yağdı.

Çocuklar Doğa ile Buluştu

Ordu’da ‘Bakmak-Görmek Projesi’ ile çocuklar doğada vakit geçirip kültürel etkinliklere katıldı.

Fenerbahçe Kocaelispor ile 16 Yıl Sonra Karşılaşıyor

Fenerbahçe, Süper Lig’in 3. haftasında Kocaelispor’u konuk ederek ilk galibiyetini hedefliyor.

Eski ortak iktidara 7 ay süre verdi

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, iktidara ekonomi üzerinden yüklendi. Erken seçim çağrısı yapan Erbakan, “Bu iktidarın bu hükümetin bundan sonra millete yapacağı en büyük iyilik 2026 yılının ilk baharında erken seçim sandığını milletin önüne koymaktır” dedi.

Turizm cennetinde alarm! Turistlere uzak durun çağrısı yapıldı

İspanya’nın dünyaca ünlü tatil adasında çevreciler kirlilik gerekçesiyle alarm verdi. Plajlara siyah bayrak çekildi, turistlere “uzak durun” çağrısı yapıldı.

Görevden uzaklaştırılan tutuklu Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer yazdı: CHP ve Komisyonun işlevleri üzerine… Fırsat mı, tuzak mı?

Bir yol ayrımındayız. Bu anlamda CHP kurumsal bir çizgi izlemeli, yanlışların önünde dururken süreci zedeleyen aksiyonlara ve söylemlere izin vermemelidir. Türkiye silahların sustuğu bir ortamda Kürt sorununu çözüldüğü takdirde 5-10 yıl içinde bölgenin en güçlü ve saygın demokrasilerinden biri olacaktır