Japon usulü yürüyüş! Tüm dünya bu yöntemi deniyor, sosyal medyada yer yerinden oynadı

Japon Usulü Yürüyüş: Yüksek Yoğunluklu Antrenman

Japon usulü yürüyüş, temelde 30 dakikalık yüksek yoğunluklu bir antrenman olarak bilinir. Bu egzersizi yapmak için 30 dakikayı üçer dakikalık dilimlere ayırmanız gerekmektedir. İlk üç dakikada hızlı yürüyüş yaparken, sonrasında üç dakika boyunca yavaş tempoda yürümeniz gerekmektedir. Bu aralıklı yürüyüşü 30 dakika boyunca tekrarlayarak uygulayabilirsiniz.

Bilimsel Olarak Destekleniyor

Japon yürüyüş rutini, bazı fitness trendlerinin aksine bilimsel bir temele dayanmaktadır. Bu yöntem uzun yıllardır var olmasına rağmen son zamanlarda TikTok gibi platformlarda popülerlik kazanmıştır.

  • Araştırmacılar, bu rutini yaklaşık 20 yıl önce geliştirdiler ve bunu ortalama 63 yaşındaki yetişkinler üzerinde test ettiler.
  • Haftada dört gün boyunca bu egzersizi yapan yetişkinlerin, egzersiz yapmayanlara göre daha düşük kan basıncına sahip oldukları görüldü.

Kullanıcı Deneyimi

Bu yöntemi deneyen bir kullanıcı, diğer yürüyüş egzersizlerine kıyasla Japon yürüyüş rutininden daha fazla keyif aldığını belirtti. 30 dakika boyunca aynı hızda yürümenin sıkıcı olabileceğini fark eden kullanıcı, Japon yürüyüş rutiniyle farkı görmek için bu yönteme şans verdi.

  1. Tüm bir hafta boyunca bu rutini uygulayan kullanıcı, yürüyüşün giderek daha kolay hale geldiğini ve aerobik kapasitesinin %40’a ulaştığını fark etti.
  2. Bu yöntem, koşuya başlamak isteyenler için harika bir başlangıç noktası olabilir. 30 dakika süren bu egzersiz neredeyse her yerde uygulanabilir ve kullanıcılar tarafından kolaylıkla benimsenebilir.

Related Posts

Zayıflama baskısı gençleri anoreksiya riskiyle karşı karşıya bırakıyor

Prof. Dr. Fatma Çelik, zayıflama baskısının, yetersiz yemek yeme ve aşırı kilo kaybetmeyle kendini gösteren yeme bozukluğu hastalığı “anoreksiya nervoza”yı tetiklediğini belirtti.

Beyin damar tıkanıklığında ilk 6 saatin önemi

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Merkez Müdürü Prof. Dr. Birol Özer, beyin damar tıkanıklıklarında erken müdahalenin önemine değinerek, “İlk 6 saatte yapılan müdahaleler hastanın yaşam kalitesini belirlemektedir ve bu kritik süreçleri başarıyla yönetiyoruz. Klinik uygulamalar, sadece tedavi geliştirmek değil; nitelikli bilgi üretmek, etik değerleri yaşatmak ve sağlıkta kaliteyi sürdürülebilir kılmak demektir” dedi.

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.

Sıcak hava MS hastalığını nasıl etkiler? Uzman görüşü

Bir sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroz’un (MS) kadınlarda erkeklere oranla yaklaşık 1-1,5 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Can İke, hastalıkta tanının genellikle 20-40 yaş arasında konulduğunu belirtti.

Çocuğunuz ekran başında dakikalarca oturuyorsa…

Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nevzat Aykut Bayrak, çocuklarda kabızlık şikayetlerinin arttığını belirtti. Ekran başında geçirilen uzun saatler, hareketsizlik ve yanlış beslenme bu sorunun temel nedenleri arasında yer alıyor.