Nallıhan ilçesindeki Çayırhan Termik Santrali ve Maden Ocağı‘nın özelleştirilmesine karşı çıkan maden işçileri, 10 Şubat’ta Beypazarı’ndan Ankara’ya doğru yürüyüşe yeniden başladı. Yürüyüşün üçüncü gününde işçiler, Ankara’nın Sincan ilçesi Yenikent semtinden Ankara’ya doğru ilerlemeye devam ediyor.
ÖZELLEŞTİRME KARARININ İPTALİNİ İSİTYORLAR!
Yürüyüşe, şimdiye kadar Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay, CHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Yavuzyılmaz ve İYİ Parti milletvekilleri destek verdi. İşçiler, yürüyüşlerini Ankara’daki Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde sonlandırmayı ve taleplerini burada dile getirmeyi planlıyor.
Yürüyen işçiler ellerinde taşıdıkları “Varlık Satışına Hayır”, “Özelleştirmeye dur de” ve “Madenlerimize Sahip Çıkalım” dövizleriyle “Ankara, Ankara duy sesimizi, bu gelen işçinin ayak sesleri”, “Direne direne kazanacağız”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz” sloganları atarak yürüyüşlerine devam ediyor.
More Stories
CHP ve MHP arasında “kurucu önder” gerilimi: ‘Önder Apo’ diyenlerle Öcalan ve Atatürk’ün posterlerini birlikte taşıdınız!
Ece’nin eşi, gizemli sayılarla ilgili ilk kez konuşt
Emniyet şeridine park eden motosikletli feci şekilde can verdi