Meydanı Amerika’ya bıraktılar

Yüksek Elektrik Faturalarının Ardında Amerikalılar mı Var?

Son zamanlarda vatandaşlar yüksek elektrik faturaları ile boğuşurken bu faturaların Amerikalılara gittiği ortaya çıktı. Elektrik dağıtımının özelleştirilmesi sürecinde önce yandaş şirketlerin zenginleştiği görüldü. Daha sonra ise bu şirketler, işi yabancı şirketlere devretti. Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (TEDAŞ) Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova illerindeki 4 milyon elektrik abonesiyle ilgili Uludağ elektrik dağıtım ihalesini Limak-Kolin-Cengiz ortaklığı kazandı. Ancak daha sonra Kolin ve Cengiz’in hisseleri tamamen Limak’a satıldı ve şirket sadece Limak’ın oldu. Limak da bir süre sonra bu şirketi İngiliz yatırım fonu Actis’e sattı. Actis de sonrasında şirketi Amerikan General Atlantic’e devretti.

Yabancılarla Elektrik İş İçinde mi?

CHP Zonguldak Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Deniz Yavuzyılmaz, yaptığı açıklamada, “Özelleştirmeler sonucunda 4 milyon elektrik abonesinin önce yandaş şirketlere, sonra İngiltere’ye ve en sonunda da Amerika’ya müşteri yapıldığını” belirtti. Limak’ın şirketi İngiliz yatırım fonu Actis’e devretmesiyle birlikte abonelerin Amerikan şirketine para ödemeye başladığını öne süren Yavuzyılmaz, vatandaşların tamamının yabancı şirketlere müşteri, abone ve borçlu hâline getirildiğini vurguladı.

Milli Varlık Yabancılara mı Devredildi?

Yavuzyılmaz, “Özelleştirme sürecinde 4 milyon abonenin önce yandaş şirketlere, ardından İngiltere’ye ve nihayet ABD’ye gittiğini” belirterek, milli varlıkların yabancı şirketlere satıldığını ifade etti. Limak’ın şirketi Actis’e hangi bedelle sattığı ve Actis’in de Amerikan General Atlantic’e hangi tutara devrettiği konusunda daha fazla bilgi talep eden Yavuzyılmaz, şirketin denetimi ve kontrolü konusunda şeffaflık sağlanması gerektiğini vurguladı.

Related Posts

TOBB Başkanı: Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Turizmde dünyada gelen turist sayısı bakımından ilk 5 destinasyonu arasına girmekteyiz. Gelir itibarıyla yedinci sıradayız, bunları geliştirmek ve büyütmek bizlerin elinde. Rekabet gücümüzü artıracak yapısal reformlara devam etmeli, büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz” dedi.

Fethi Gürer: ‘Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Ülkemizde tarımın en önemli sorunlarından biri de üretim planlaması. Çiftçilerin üretim tercihlerine baktığımızda, yüzde 74’ü alıştığı ürünü, yüzde 30’u ise satışı hızlı olan ürünü ekiyor. Yüzde 30’u da daha iyi kazanacağını düşündüğü ürünün ekimine yöneliyor. Su sorunu ve olası riskleri dikkate alan ise sınırlı üretici var” dedi.

New York borsası yükselişle kapandı

ABD’nin tarifeler konusunda partnerleriyle yürüttüğü müzakerelerde beklenen olumlu gelişmeler borsalara yansıdı. New York borsası yükselişle kapandı.

Bayraktar TB3’te bir ilke imza atıldı! Yeni bir eşik atlandı

Baykar tarafından geliştirilen milli silahlı insansız hava aracı (SİHA) Bayraktar TB3’ün gemiye iniş-kalkış testlerine 4. prototip katıldı ve bir ilke imza atıldı.

Bakan Kacır: Turizm gelirlerinde 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora imza attık

Kars’ta yapımı tamamlanan ‘Tarihi Kimliği ile Kars Kenti Projesi’nin açılışını yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Geçtiğimiz yıl ülkemize gelen ziyaretçi sayısı, bir önceki yıla göre yüzde 9,8 artışla 62,3 milyona ulaştı. Turizm gelirlerinde de 61,1 milyar dolarla yeni bir rekora daha imza attık. Ülkemiz turizminin sürdürülebilir büyümesini sağlamak, yeni destinasyonlar oluşturarak cazibe merkezlerini artırmak temel hedeflerimiz arasında bulunuyor” dedi.

Bankacılık sektörünün mevduatı arttı

Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 18 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 414 milyar 702 milyon 90 bin lira artarak 22 trilyon 628 milyar 696 milyon 585 bin liraya yükseldi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir