MÜSİAD Bursa’dan çözüm odaklı reçete

BURSA’da Ekonomi Raporu Açıklandı

MÜSİAD Bursa Şubesi Sektör Kurulları’nın titiz çalışmaları sonucunda hazırlanan ‘Bursa Ekonomisi Raporu’, basın toplantısıyla kamuoyuna duyuruldu. MÜSİAD Bursa Şube Başkanı Alparslan Şenocak liderliğinde gerçekleştirilen toplantıya, Bursa basınının ilgisi yoğun oldu. Toplantıda, Bursa MÜSİAD Şubesi Sektör Kurulları’ndan Sorumlu Başkan Yardımcısı Halil Atalay ve 16 Sektör Kurulu Başkanı da yer aldı.

Şenocak, Türkiye ekonomisinin son dönemdeki başarılarına ve yaşadığı zorluklara vurgu yaparak, 2024 yılında 262 milyar dolarlık ihracat rekoruna ve 1 trilyon 130 milyar dolarlık ekonomik büyüklüğe ulaşıldığını belirtti. Enflasyonla mücadeledeki başarıları ve Türkiye’nin ekonomik dirençli yapısını güçlendiren politikaları övdü.

Bursa Ekonomisinin Geleceği İçin Öneriler

Bursa’nın üretim ve ihracattaki önemine değinen Şenocak, şehrin potansiyelinin tam anlamıyla kullanılmadığını belirterek, katma değerli üretim ve dijital dönüşüm konularına odaklanılması gerektiğini ifade etti. Özellikle plansız sanayinin modern organize sanayi bölgelerine taşınması gerekliliği vurgulandı.

KOBİ’lerin Ekonomideki Yeri

KOBİ’lerin sanayideki kritik rolüne vurgu yapan Şenocak, uygun finansman kaynaklarının sunulması ve düşük maliyetli kredilerin sağlanmasının önemine dikkat çekti. Bu adımların sanayinin büyümesine katkı sağlayacağını belirtti.

Geleceğe Yatırım: Hamilik Projesi

MÜSİAD Bursa Şube Başkan Yardımcısı Halil Atalay, Bursa sanayisinin nitelikli eleman eksikliği sorununa dikkat çekerek, Meslek Liseleri Hamilik Projesi’ni anlattı. Öğrencilerin sektör temsilcileriyle bir araya gelerek kariyer planlamalarına destek olduğunu belirten Atalay, projenin gençlere iş dünyası deneyimleri kazandırdığını ifade etti.

Related Posts

Güneydoğu’dan 5 ayda 1,5 milyar dolarlık hububat ihracatı

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) üyeleri, yılın ilk 5 ayında 1,5 milyar dolarlık hububat ihracatı gerçekleştirdi.

Zirai don 7 milyon ton meyve kaybı yaşattı

Malatya Ticaret Borsası Başkanı Ramazan Özcan, TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu’nda, Türkiye’nin bu yıl meyve üretiminde 28 milyon ton ürün beklediğini ancak zirai don yüzünden bunun 21 milyon tona kadar gerileyeceğini söyledi.

Doğrudan satışta yeni dönem: Tüketiciye 30 gün koşulsuz cayma hakkı geliyor

Ticaret Bakanlığı, doğrudan satış sistemine ilişkin yeni bir yönetmelik taslağı hazırladı. Tüketici haklarını güçlendirmeyi ve sektördeki denetimsizliği azaltmayı hedefleyen düzenlemeye göre, artık tüketiciler 30 gün içinde gerekçe göstermeksizin ve cezai bedel ödemeksizin cayma hakkı kullanabilecek.

Trump, Fed Başkanı Powell’ı ‘kovmayacağını’ söyledi

ABD Başkanı Donald Trump ile Fed Başkanı Powell arasında gerilim artıyor. Faiz oranlarını düşürmediği gerekçesiyle eleştirdiği ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell’ı “kovmayacağını” ifade etti.

ABD mayıs enflasyonu açıklandı

ABD tarafında Mayıs ayı enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre mayısta enflasyon yıllık bazda yüzde 2,4 olarak açıklanırken, aylık bazda 0,1 yüzde oldu. Piyasaların tepkisi ne oldu? Altın ve dolarda son durum ne?

Borsa haftaya nasıl başladı? (10 Haziran 2025)

Perşembe günü yarım gün gerçekleşen işlemlerde alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,12 değer kazanarak 9.486,56 puandan tamamladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 68,37 puan ve yüzde 0,72 …