Netanyahu’ya bir darbe daha: Avrupa ülkesi İsrail ile ticareti yasaklayan ilk ülke oldu

İrlanda Başbakan Yardımcısı: “Gazze’deki Soykırıma Karşı Sesimizi Yükseltiyoruz”

İrlanda Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Simon Harris, gazetecilere yaptığı açıklamada, İrlanda’nın Gazze’deki soykırıma karşı sesini yükselttiğini ve tavrını net bir şekilde ortaya koyduğunu vurguladı.

‘İLK ÜLKE OLACAĞIZ’

Her ülkenin elindeki tüm imkanları kullanması gerektiğini belirten Harris, “Bugün, Avrupa’da işgal altındaki Filistin toprakları ile ticareti yasaklayan yasayı Kabine onayına sunan ilk ülke olacağız. Bu önemli bir adım, çünkü İrlanda halkı adına bu soykırım faaliyetlerine karşı sesimizi yükseltiyor ve tavrımızı net bir şekilde ortaya koyuyoruz. Ancak tabii ki, asıl umudum ve düşüncem, bugün bu yasayı yayımlamanın gerçek faydasının diğer ülkeleri de benzer adımlar atmaya teşvik etmesi.” dedi.

İrlanda’nın söz konusu yasası, İsrail’in Batı Şeria’daki yerleşimlerinden yapılacak ithalatı ve bu yerleşimlerle her türlü ticareti yasaklamayı hedefliyor. Bu yerleşimlerde üretilen ürünlerin ülkeye sokulması engellenmek isteniyor.

Related Posts

Sabri Sarıoğlu hakkında yasak aşk iddiası: Otel görevlisi eşine ihbar etti

Sabri Sarıoğlu hakkındaki iddialar ortalığı karıştırdı. Evli olan eski milli futbolcunun spor salonunda tanıştığı genç bir kadınla birliktelik yaşayıp hamile bıraktığı daha sonra zorla kürtaj yaptırdığı iddia edildi.

ADD: ‘Bu adam derhal Türkiye’den gönderilmeli!’

ABD’nin Ankara Büyükelçisi Tom J. Barrack’ın Anadolu Ajansı’na verdiği “Osmanlı İmparatorluğu’ndaki millet sistemi farklı grupların merkezî sistemdeki varlıklarını yüzlerce yıl sürdürmelerine imkan verdi” röportaja Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Hüsnü Bozkurt’tan tepki geldi. Bozkurt, “Barrack istenmeyen kişi ilan edilmeli, derhal Türkiye’den gönderilmeli” dedi.

Dört Gazzeli şifa için Türkiye’de

İsrail’in saldırılarında yaralanan ve Gazze’den Ürdün’e geçişleri sağlanan 4 Filistinli hasta ve beraberindeki 7 refakatçi, tedavi için Türkiye’ye getirildi.

Putin’le görüşen Trump: Bir ilerleme kaydedemedim

ABD BaşkanıDonald Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Perşembe günü bir telefon gürüşmesi gerçekleştirdi. Donald Trump, Iowa Eyalet Fuar Alanı’nda düzenlenen “America 250” mitinginden ayrılmadan önce yapılan telefon görüşmesine ilişkin …

Suriye’nin ulusal logosu yenilendi

Suriye’de, 61 yıllık Baas rejiminin devrilmesinin ardından yeniden inşa sürecinde ülkenin ulusal logosu yenilendi.

Avrupa Parlamentosu’nda yeni bir mali skandal!

Avrupa Parlamentosu’nda yeni bir mali skandal!