New Orleans saldırganı Mısır ve Kanada’ya gitmiş: Seyahatlerin saldırıyla bağlantısı araştırılıyor

ABD New Orleans’ta Gerçekleşen Saldırıyla İlgili FBI Soruşturması Devam Ediyor

T24 Dış Haberler – 10 Ocak 2023

ABD New Orleans’ta 14 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan kamyonlu saldırıyı düzenleyen Shamsud Din Jabbar‘ın 2023 yazında Mısır ve Kanada’ya seyahat ettiği ortaya çıktı. FBI, bu seyahatlerin saldırının planlanmasıyla ilgili olup olmadığını araştırıyor.

FBI’ın New Orleans saha ofisinde görevli özel ajan Lyonel Myrthil, pazar günü yaptığı açıklamada, “Ajanlarımız, Jabbar’ın ziyaret ettiği yerler, kimlerle temas kurduğu ve bu seyahatlerin saldırıyla bağlantısını araştırıyor” dedi.

Myrthil, Jabbar’ın Haziran ayında Kahire’ye gidip Temmuz ayında Kanada’ya seyahat ettiğini ve ardından ABD’ye döndüğünü belirtti. Ayrıca, Jabbar’ın ekim ve kasım aylarında New Orleans’a iki kez daha gittiğini ve Fransız Mahallesi’nde bisikletle gezdiğini kaydetti.

Saldırıda ölen Jabbar, yeni yıl kutlamaları sırasında kamyoneti kalabalık bir caddede sürmüş ve polisle çatışmıştı. Yetkililer, araçta bir IŞİD bayrağı bulunduğunu ve pazar günü yayımlanan bir videoda Jabbar’ın saldırıdan önce Bourbon Caddesi’ne bomba yerleştirdiğini gösterdiğini belirtmişti.

Olayla ilgili soruşturma devam ederken FBI, Jabbar’ın seyahatlerinin saldırıyla ilişkisinin olup olmadığını netleştirmeye çalışıyor.

Related Posts

Ümit Özdağ’dan Saraçhane Mitingi açıklaması: Katılmama kararının gerekçelerini sıraladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. gününde düzenlenecek Saraçhane Mitingi’ne neden katılmayacaklarını açıkladı. Özdağ, “provokasyon riski” ve “CHP’den davet gelmemesi” gibi nedenleri gerekçe gösterdi.

Putin ile Macron arasında 3 yıl sonra ilk temas

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilk kez bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Orta Doğu’daki çatışmalar ve Ukrayna meselesi ele alındı.

Mardin’de balkondan düşen çocuk ağır yaralandı

Mardin’de bir binanın 4’üncü katındaki evlerinin balkonundan düşen Zeynep Tuana Z. ağır yaralandı.

TEM Otoyolu’nda 9 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığına yönelik yürüttükleri başarılı operasyon kapsamında TEM Otoyolu’nda durdurdukları bir kamyonette 9 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyon sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Kiev’de: Gündem barış ve hava savunması

Almanya Dışişleri Bakanı Kiev’de: Gündem barış ve hava savunması