Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Önünde Kamu Emekçileri Protesto Etti!
İzmir’de bulunan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde toplanan Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri, Kamu Çerçeve Protokolü görüşmelerine karşı çıktı.
Sendika üyeleri, “İşçi yoruldu. İşçi geçinemiyor. İşçinin omzundaki vergi yükü ağırlaşıyor. İşçi büyüyen Türkiye’den payını alamıyor. İşçi düştüğü söylenen enflasyonun altında ezilmeye devam ediyor ” şeklinde açıklamalarda bulundu.
Öz Sağlık-İş Sendikası İzmir Şubesi üyeleri, HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı olarak Kamu Çerçeve Protokolü (KÇP) görüşmelerine tepki göstermek amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi.
Basın açıklamasında, Kamu emekçilerinin uzun süredir zam almadan hizmet verdikleri ve protokol sürecinde yaşanan tıkanıklığın işçilerde hayal kırıklığına neden olduğu vurgulandı.
Öz Sağlık-İş Sendikası Genel Başkan Danışmanı Nefise Gülseren açıklamalarına şu şekilde devam etti:
“Ocak ayından bu yana imzalanması beklenen Kamu Çerçeve Protokolü görüşmeleri işçiler açısından büyük bir hayal kırıklığıdır. Konfederasyonumuzun talepleri ve beklentilerini içeren KÇP taslağı 5 ay önce TÜHİS’e sunuldu. Ancak işveren, 600 bin kamu işçisinin taleplerine yetersiz tekliflerle yaklaşarak bizleri hayal kırıklığına uğrattı.”
“Ailelerimize bakacak durumda değiliz”
İşçilerin maddi zorluklar yaşadığı, enflasyon karşısında ezildiği ve geçim sıkıntısı çektikleri belirtilen açıklamada, işçilerin taleplerini karşılayacak adil bir çözüm bekledikleri vurgulandı.
“Kamu emekçileri zam bekliyor”
600 bin kamu emekçisinin uzun süredir zam almadan çalıştığı ancak artık dayanma noktalarına geldikleri vurgulandı. İşçilerin taleplerinin karşılanması ve toplu iş sözleşmelerinin hemen imzalanması gerektiği belirtildi.
Basın açıklamasının ardından kamu emekçileri kısa bir süre oturma eylemi gerçekleştirdi. (ANKA)