Referandumdan ‘evet’ kararı çıktı

Eskihamidiye köyü artık bir mahalle haline geliyor

Bartın’ın merkezine bağlı Eskihamidiye köyünde, mahalle statüsüne geçiş için yapılan referandumda köy halkı kararını verdi. Daha önceki iki referandumda ‘hayır’ oyu çıkan köy, bu sefer ‘evet’ diyerek mahalle statüsüne geçme kararı aldı.

Toplamda 661 seçmenin bulunduğu köyde, sandık başına giden 466 kişiden 276’sı ‘evet’, 180’i ise ‘hayır’ oyu kullandı. Bu sonuçla birlikte Eskihamidiye köyü, Kozcağız beldesine bağlı bir mahalle olma yolunda önemli bir adım attı.

Referandumun sonuçlarına göre, Eskihamidiye’nin mahalle olması için belediye meclisinin alacağı kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Valilik tarafından onaylanması gerekmektedir. Bu süreçler tamamlandıktan sonra Eskihamidiye, köy statüsünden çıkarak Kozcağız Belediyesi’ne bağlanacaktır.

Köy halkı için tarihi bir öneme sahip olan referandum, bölge sakinlerinin yoğun ilgisiyle karşılanırken, bundan sonraki süreçler de titizlikle takip edilecektir.

Related Posts

İsveç’in yeni entegrasyon hamlesi dikkat çekti

İsveç, göçmenlerin topluma uyumunu hızlandırmak için göçmenlerin değerlerini haritalayacak geniş çaplı bir anket yapacak. Entegrasyon Bakanı Simona Mohamsson, ülkenin laik ve eşitlikçi yapısının, daha geleneksel ve muhafazakâr kültürlerden gelenler …

Mansur Yavaş’tan ‘operasyon gelir mi?’ sorusuna yanıt: Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok

Mansur Yavaş’tan ‘operasyon gelir mi?’ sorusuna yanıt: Alnımız açık, korktuğumuz bir şey yok

En düşük emekli aylığı Meclis’e geliyor

TBMM Genel Kurulu’nun bu haftaki çalışmaları 8 Temmuz’da başlayacak. Genel Kurul’da en düşük emekli aylığının yükseltilmesine ilişkin kanun teklifi de görüşülecek.

İstanbul’da barajların doluluk oranı düşmeye devam ediyor!

İSKİ 6 Temmuz baraj doluluk oranlarını açıkladı. Mevsim etkisi nedeniyle barajlardaki düşüş sürüyor.

Ermeni Cumhurbaşkanı Haçaturyan: ‘Bakü de Erivan da barış istiyor’

Yıllarca çatışmalar ve anlaşmazlıklarla sarsılan Kafkaslarda uzun süre sonra bu kez barış zilleri çalıyor. “Artık geçmişe takılmaya gerek yok, geleceğe bakalım” diyen Ermeni Cumhurbaşkanı Haçaturyan, hem kendilerinin hem de Azerbaycan’ın barış istediğini söyledi.

CHP’li Ali Mahir Başarır adliye önünde çileden çıktı: ‘Çekin elinizi belediyelerimizin üstünden’

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in hakkında verilen tutuklama kararının ardından adliye önünde açıklama yapan CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Başarır, “Onurunuz varsa, cesaretiniz varsa, şerefiniz varsa gelin mücadelenizi bizimle yapın, çekin elinizi belediyelerimizin üstünden” dedi.