TOBB Başkanı: Büyüme hikayemizi tüm dünyaya gösterebilmeliyiz

Erzurum’da Palandöken Ekonomi Forumu’nda Türkiye’nin Yatırım Potansiyeli Konuşuldu

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) tarafından “2025 Turizm Başkenti” ilan edilen Erzurum’da düzenlenen Palandöken Ekonomi Forumu, iş dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirdi. Forumun ikinci gününde gerçekleşen “Türkiye’nin Yatırım Ufku: Fırsatlar ve Gelecek Vizyonu” oturumunda moderatörlük görevini üstlenen Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ve küresel pazardaki konumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Global iş camiasından önemli isimlerin katılım gösterdiği oturumda konuşan Hisarcıklıoğlu, son dönemde yaşanan iç ve dış zorluklara rağmen Türkiye ekonomisinin istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü vurgulayarak, “Türkiye, 21. yüzyılın ilk çeyreğinde sürekli büyüyen bir ekonomiye sahip. Geçen yıl milli gelirimiz 1,3 trilyon dolara ulaşarak rekor kırdı. Ülkenin sahip olduğu üretim ve pazar çeşitliliği, küresel arenada rekabet gücümüzü arttırıyor.” şeklinde konuştu.

Özellikle yüksek teknolojili ürün ihracatındaki artışa dikkat çeken Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin otomotiv, beyaz eşya, inşaat malzemeleri, demir-çelik gibi sektörlerde Avrupa’nın ana tedarikçisi konumunda olduğunu belirtti. Ayrıca, Türk özel sektörünün yurt dışındaki yatırımlarının 130 ülkede 60 milyar doları aştığını açıkladı.

Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin büyüme hikayesini dünya ile paylaşmanın önemine vurgu yaparak, “Yeşil ve dijital dönüşüme odaklanarak küresel rekabet gücümüzü arttırmalıyız. Orta Vadeli Program’da yer alan reformların devamı, üretim ve ihracata dayalı büyümeyi destekleyecektir.” dedi. Türkiye’nin dinamik ve dirençli ekonomisiyle geleceğe güvenle baktığını sözlerine ekledi.

Related Posts

TCMB petrol fiyatlarındaki değişimin enflasyona etkisini analiz etti

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) blog sayfası Merkezin Güncesinde, “Uluslararası Petrol Fiyatlarının Tüketici Fiyatlarına ve Cari Dengeye Yansımaları” başlıklı bir analiz yapıldı.

ING araştırdı, birikimi nereye koyduklarını buldu!

2011 yılından bu yana “Türkiye Tasarruf Eğilimleri Araştırması”nı yapan ING Türkiye yeni bir araştırmayı tamamladı. Araştırma ile finansal sağlığa katkı sunmayı hedefleyen İNG, NielsenIQ iş birliğiyle yenilediği araştırmanın 2025 yılı birinci çeyrek …

Askerin ‘omuzdaşı’ oldu: 3 ülkede kullanımda yenileri için görüşülüyor! Tehdidi tespit edip sınıflandırıyor, askeri uyarıyor

Lazer güdümlü tehditleri tespit eden ve operatörlere yön bilgisi sunan sistemler geliştiren Türk savunma sanayisi şirketi Nero Endüstri, zırhlı araçların ardından personelin güvenliğini artırmak için geliştirdiği teknolojinin geldiği güncel durumu …

Emeklilikten sonra sigortasız çalışmanın riskleri neler? Maaş kestirerek çalışmak kimler için avantajlı?

Türkiye’de emekli olduktan sonra çalışmaya devam etmek oldukça yaygın. Ancak uzmanlar uyarıyor: Sigortasız çalışan emekliler ciddi yasal ve ekonomik risklerle karşı karşıya. İş kazası, tazminat, SGK desteği gibi temel haklar sadece sigortalı …

Maden suları için toplatma kararı

Almanya genelinde GUT&GÜNSTIG, GOOD&CHEAP ve Naturalis gibi ünlü markalara ait maden suşarı için toplatma kararı çıktı. Söz konusu markalara ait ürünlerin belirli partilerinde analizler yapıldı. Sonuçta bakteriyel kontaminasyon şüphesi ortaya çıktı …

Avrupa Birliği harekete geçti: Aşı, ilaç ve sağlık ekipmanları stoklayacak

Avrupa Birliği (AB), acil durumlarda kullanmak üzere kritik ham madde stoklamayı planlıyor. Kriz durumlarında özellikle gıda, su, petrol, yakıt ve ilaç gibi temel mallar ile kritik kaynaklara erişim sağlanacak.