Ünlü mağaza zinciri kapısına kilit vuruyor: Binlerce kişi işsiz kalacak

Hudson’s Bay, Kanada’nın En Eski Perakende Markalarından Birinde İşten Çıkarmalar ve Mağaza Kapatmalar İle Karşı Karşıya

1670 yılında kurulan ve Kanada’nın köklü perakende markalarından biri olan Hudson’s Bay, zor bir süreçten geçiyor. Şirket, pazar günü mağazalarını kapatıp tasfiye satışını tamamlayacak ve 8 bin 347 çalışanını işten çıkaracak. Bu da iş gücünün yüzde 89’una denk geliyor.

Hudson’s Bay, diğer perakende zincirleri gibi, fiziksel mağazalarına olan ilginin azalması ve çevrimiçi ticaretin artan rekabeti karşısında mücadele etmek zorunda kalıyor. Şirketin karşılaştığı zorluklar arasında müşteri trafiğinin azalması ve mağaza yönetiminin sürdürülemez hale gelmesi öne çıkıyor. Mart ayında yapılan açıklamalarda, uygun bir çözüm bulunamadığı takdirde tüm mağazaların kapatılabileceği ifade edilmişti.

Hudson’s Bay’in aldığı bu karar, perakende sektöründeki büyük değişimin ve fiziksel mağazaların karşılaştığı zorlukların bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Şirketin gelecekteki yol haritası, dijitalleşme ve çevrimiçi ticaretin etkisini göz önünde bulundurarak şekillenmeli.

Related Posts

TCMB’den temerrüt açıklaması

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), son dönemde uygulanan parasal sıkılaşma politikalarının reel sektör üzerindeki etkilerine dair dikkat çeken bir analiz yayımladı. TCMB’nin “Merkezin Güncesi” adlı blog sayfasında yer alan “Parasal Sıkılaşma …

İmalat PMİ 14 aydır kritik eşiğin altında

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), mayısta 47,2 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye’den yüzlerce ülkeye süt ve peynir ihracatı

Ambalajlı Süt ve Süt Ürünleri Sanayicileri Derneği (ASÜD) Başkanı Harun Çallı, süt ve süt ürünleri ihracatında artan bir ivme yakalamayı hedeflediklerini belirterek, “Peynir, dondurma, tereyağı ve UHT süt gibi ürünler, başta Orta Doğu ve Asya olmak üzere 100’den fazla ülkeye ihraç ediliyor” dedi.

Wall Street’te ‘sermaye savaşı’ alarmı: ABD’nin yeni vergi tasarısı yatırımcıyı kaçırabilir

ABD Kongresi’nde görüşülen yasa tasarısının 899. bölümü, yabancı yatırımlara yönelik ağır vergiler getirmeyi hedefliyor. Wall Street uzmanları bu düzenlemenin, küresel sermaye akışlarını tehdit eden yeni bir ekonomik savaşın fitilini ateşleyebileceği uyarısında bulunuyor.

Haziranda faiz indirimi olur mu?

Öncelikle hemen belirtmeliyim ki 19 Haziran’daki Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında mutlaka faiz indirimi yapılmalı. Ancak bugün Merkez Bankası’nın baktığı pencereden bakmaya çalışarak faiz indirimi olup olmayacağını anlamaya çalışalım. Hatırlayacağınız üzere 19 Mart öncesi süreçte PPK’nın her toplantıda yaklaşık 250’şer baz puanlık faiz indirimleri yaparak yıl sonuna kadar politika faizini indireceğini tahmin ediyorduk. Öte yandan faiz indirimleri olsa bile aylık kredi kısıtlarının da sürdürüleceğini

Bakan Şimşek, ekonomik aktivitedeki ılımlı seyrin sürdüğünü belirtti

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yılın ikinci çeyreğine ilişkin öncü göstergelerin, ekonomik aktivitedeki ılımlı seyrin sürdüğünü gösterdiğini belirtti.