Uzmanlar uyarıyor: Kestane yerken kalori hesabını unutmayın!

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden kestanenin fazla tüketildiğinde kilo aldırabileceğini belirten Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz, “3-4 kestane yaklaşık 80 kaloriye denk geliyor. Bu nedenle fazla kalori almamak için tüketimi sınırlandırmalıyız” dedi.

KESTANE YÜKSEK KALORİ İÇERİYOR

Soğuk kış akşamlarının en sevilen atıştırmalıklarından biri olan kestane, yüksek karbonhidrat içeriğiyle dikkat çekiyor. Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz, kestanenin kalori bakımından 1 dilim ekmekle eşdeğer olduğunu belirterek, kilo kontrolü sağlamak isteyenlerin tüketimine dikkat etmesi gerektiğini vurguladı.

“KESTANEYİ ARA ÖĞÜN OLARAK TÜKETİN”

Acıbadem Adana Hastanesi’nden Uzman Diyetisyen Çisem Gündüz, kestanenin daha çok ara öğünlerde tüketilmesi gerektiğini belirtti. Akşam yemeğinden sonra tüketilen kestanenin gereksiz kalori alımına neden olabileceğini ifade eden Gündüz, “Danışanlarımıza genellikle ara öğünlerde kestane tüketmelerini öneriyoruz. Akşam yemeğinde yeterince kalori alındığı için yemek sonrası kestane yemek kilo alımına sebep olabilir. Bu nedenle kestaneyi akşam değil, gün içinde ara öğün olarak tüketmek daha sağlıklı olacaktır” dedi.

DİKKATSİZ TÜKETİM KİLO ALIMINA YOL AÇABİLİR

Kestaneyi özellikle dışarıda kızartılmış olarak tüketenlerin dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Gündüz, “Kokusu ve tadı cazip olan kestaneyi genellikle paket halinde alıyoruz ve farkında olmadan fazla tüketiyoruz. Bu yüzden mümkünse en küçük paketi tercih edin. Eğer içinde 4 adetten fazlası varsa, başka bir öğünün yerine tüketmeye özen gösterin” ifadelerini kullandı.

“3-4 KESTANE 80 KALORİ”

Kestanenin besin değeri hakkında bilgi veren Gündüz, “Orta büyüklükte 3 kestane, 1 dilim ekmekle aynı kaloride. Kestane çok faydalı bir besin ancak kalori değerini göz önünde bulundurarak tüketmek gerekiyor. Özellikle insülin direnci olanlar, tip 2 diyabet hastaları ve kilo kontrolü sağlayan bireyler dikkatli olmalı. Fazla tüketildiğinde kan şekerinin yükselmesine ve kilo alımına neden olabilir” diye konuştu.

Related Posts

Komşuda virüs alarmı verildi

Yunanistan Ulusal Kamu Sağlığı Kurumu (EODY), sivrisinek ısırmasıyla bulaşan Batı Nil virüsüne karşı halkı uyararak, özellikle yaz ve sonbahar aylarında koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini bildirdi.

Dijital kalabalıkta hepimiz yalnızız!

Dijital iletişim araçları herkesi birbirine bağlı gibi gösterse de, gerçek ilişkiler giderek yüzeyselleşiyor. Sosyal medyanın bağ kurma vaadinin yerini “beğenilme yarışına” bıraktığını belirten Uzman Psikolog Gizem Ünveren, insanların kalabalıkta kendini yalnız hissettiğini söyledi. Sürekli ekrana odaklanmanın yüzyüze iletişimi zayıflattığını ifade eden Ünveren, yalnızlığın modern hayatın kaçınılmaz sonucu olduğuna dikkat çekti. Ünveren’e göre bu durum bilinçli ekran kullanımı, sosyal etkinlikler ve empatiyle aşılabilir.

Sıcak hava MS hastalığını nasıl etkiler? Uzman görüşü

Bir sinir sistemi hastalığı olan Multipl Skleroz’un (MS) kadınlarda erkeklere oranla yaklaşık 1-1,5 kat daha fazla görüldüğünü söyleyen Nöroloji Uzmanı Dr. Öğretim Üyesi Meltem Can İke, hastalıkta tanının genellikle 20-40 yaş arasında konulduğunu belirtti.

Çocuğunuz ekran başında dakikalarca oturuyorsa…

Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Nevzat Aykut Bayrak, çocuklarda kabızlık şikayetlerinin arttığını belirtti. Ekran başında geçirilen uzun saatler, hareketsizlik ve yanlış beslenme bu sorunun temel nedenleri arasında yer alıyor.

Dondurma ve muhallebiye tat vermekten çok dada fazlası! Stres azaltıyor, sindirime yardımcı oluyor

Vanilya fasulyesi olarak da bilinen vanilya çubuğunun, vanilya orkidesi bitkisinin meyvesi olduğunu söyleyen Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük, vanilya çubuğu hakkında önemli bilgiler verdi.

Peş peşe alarm dengeyi bozar! Sabah uyanmakta zorluk çekenler için ipuçları

Sorunun altında yatan temel nedenleri belirleyin, tedavi için destek almaktan çekinmeyin, uyku ataletini en aza indirin ve hiçbir şey işe yaramazsa zorla kalkın! Tamam da nasıl?