Yeni Şafak yazarı: Ayşe Barım suçsuzdur

İsmail Kılıçarslan: Ayşe Barım Suçsuzdur

Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan, “Gezi Parkı eylemlerinin planlayıcılarından olduğu” iddiasıyla gözaltına alınan menajer Ayşe Barım’a ilişkin olarak kaleme aldığı yazıda; “Ayşe Barım hem de bütünüyle suçsuzdur. Fatih Altaylı’nın bile Barım’ı savunurken çıkmaya cesaret edemediği o perdeden konuşarak tekrar söyleyeyim: Ayşe Barım’ın hiçbir suçu yoktur. Bir suç varsa bu, bütünüyle ve sadece bize ait bir suçtur” ifadelerini kullandı.

Kılıçarslan’ın yazısı şöyle:

“Ayşe Barım hem de bütünüyle suçsuzdur. Fatih Altaylı’nın bile Barım’ı savunurken çıkmaya cesaret edemediği o perdeden konuşarak tekrar söyleyeyim: Ayşe Barım’ın hiçbir suçu yoktur.

Bir suç varsa bu, bütünüyle ve sadece bize ait bir suçtur.

Çünkü bizler aslında ülkemizi sevmiyor, hatta ülkemizden tiksiniyoruz. Çünkü bizler, birilerinin bize neyi nasıl düşünmemiz gerektiğini dikte etmesine bütünüyle müsaade ettiğimiz halde kendimizi “özgür” saymakta ısrar ediyoruz. Çünkü bizler, her seferinde ama her seferinde önümüze uzatılan dolmaları löpür löpür yemekten asla kaçınmıyoruz. Çünkü bizler, Türkiye’deki politik kavgayı bir kör dövüşü, bir parti pırtı meselesi zannedip hayatiyetimize, var oluşumuza ve var kalışımıza yönelmiş hemen her tehdidi yok saymayı marifet biliyoruz.

Çünkü biz o kadar alığız ki ailemizde biri kokain kullansa, kokain alıp satsa, insanları uyuşturucuya alıştırsa, reşit olmayan bir çocuğa sarksa, yasak bir ilişkiden gizlice çocuk aldırsa, elindeki görüntülerle birine şantaj yapmaya kalksa, birine kadın ya da erkek pazarlasa, birinin çalışma hakkını sırf “kafası benim kafama benzemiyor” diye elinden alsa, dayak atan çalışanını değil de dayak yiyen çalışanını iş yerinden kovsa ve bunu saklama gereği bile duymasa kıyameti koparırız da ahlakları bu denli düşük bir güruhun kanaatlerimizi, algılarımızı, duygularımızı ve hatta davranışlarımızı biçimlendirmesine ses çıkarmayız.”

Yazının tamamını okumak için.


“Marmara Denizi’ni kurtarmak için 1 milyar dolar gerekiyor” – Prof. Dr. Bayram Öztürk anlatıyor

Günün öne çıkan haberleri…

TIKLAYIN – 78 kişinin öldüğü Grand Kartal Otel’in sahibi Halit Ergül’ün ifadesi ortaya çıktı; tüm suçu personel ve danışmanlarda buldu!

TIKLAYIN – “İşkence” ve “kaçırma”dan şikâyet edilmişti: MHP Burdur İl Başkanı Mustafa Gün ve Ülkü Ocakları İl Başkanı Emre Ünlü’nün 14 yıla kadar hapsi isteniyor!

TIKLAYIN – CIA: Covid-19 muhtemelen bir laboratuvar sızıntısından kaynaklandı

TIKLAYIN – Spor yazarları, Galatasaray – Konyaspor karşılaşmasını değerlendirdi: Halil Umut Meler, Galatasaray’ın futbol oynamayı unuttuğu gibi hakemliği de unutmuş!

Related Posts

Ümit Özdağ’dan Saraçhane Mitingi açıklaması: Katılmama kararının gerekçelerini sıraladı

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ekrem İmamoğlu’nun tutukluluğunun 100. gününde düzenlenecek Saraçhane Mitingi’ne neden katılmayacaklarını açıkladı. Özdağ, “provokasyon riski” ve “CHP’den davet gelmemesi” gibi nedenleri gerekçe gösterdi.

Putin ile Macron arasında 3 yıl sonra ilk temas

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaklaşık 3 yıl aradan sonra ilk kez bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Orta Doğu’daki çatışmalar ve Ukrayna meselesi ele alındı.

Mardin’de balkondan düşen çocuk ağır yaralandı

Mardin’de bir binanın 4’üncü katındaki evlerinin balkonundan düşen Zeynep Tuana Z. ağır yaralandı.

TEM Otoyolu’nda 9 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığına yönelik yürüttükleri başarılı operasyon kapsamında TEM Otoyolu’nda durdurdukları bir kamyonette 9 kilo uyuşturucu madde ele geçirdi. Operasyon sonucunda 3 şüpheli gözaltına alındı.

Elon Musk: ABD’nin ulusal devlet borcu konusunda Demokratlar da Cumhuriyetçiler de başarı elde edemedi

Dünyanın en büyük ekonomisi olan Amerika Birleşik Devletleri’nin devlet borcu, 1977’den bu yana artıyor

Almanya Dışişleri Bakanı Kiev’de: Gündem barış ve hava savunması

Almanya Dışişleri Bakanı Kiev’de: Gündem barış ve hava savunması