Göz kapağı düşüklüğünün sebepleri ve çözümleri

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu: ‘Kapak Estetiği Görme Konforunu ve Estetik Görünümü Etkiliyor’

‘ÜÇÜNCÜ GÜNDEN İTİBAREN HASTALAR GÜNLÜK YAŞAMLARINA DÖNEBİLİYOR’

Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, ‘kapak estetiği’ olarak bilinen cerrahi yöntemin, görme konforu ve estetik görünüm üzerindeki etkilerini açıkladı. Üst kapak cerrahilerinin genellikle lokal anesteziyle, daha kapsamlı dört kapak cerrahilerinin ise genel anestezi altında yapıldığını belirten Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, cerrahi operasyonların uzun vadeli sonuçlarının olduğunu vurguladı.

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, ameliyat sonrası sürecin hastalar için oldukça konforlu geçtiğini belirtirken, ameliyat sonrası 48 saat boyunca saat başı buz uygulamasının önerildiğini söyledi. Üçüncü günden itibaren hastaların günlük yaşamlarına dönebildiğini ve birinci hafta sonunda dikişlerin alındığını, böylelikle deniz, havuz gibi aktivitelere katılabildiklerini belirtti.

‘DETAYLI BİR GÖZ MUAYENESİ ÖNEMLİDİR’

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, cerrahinin sonuçlarının uzun vadeli olduğunu vurgulayarak, görme kaybına yol açmayan bu cerrahinin hastalara estetik kaygılarının yanı sıra baş ağrısı gibi sorunlardan da kurtulma fırsatı sunduğunu belirtti. Ameliyat sonrası sürecin genellikle ağrısız geçtiğini ve hastaların birkaç gün içinde şişlik ve morluk yaşayabileceğini ancak bir hafta içinde bu durumların kaybolduğunu aktardı.

Doç. Dr. Şenay Aşık Nacaroğlu, oküloplastik cerrahi düşünen hastaların detaylı bir göz muayenesi yaptırmasının önemine değinerek, cerrahilerin hastanın şikayetlerine uygun olarak kişiye özel olarak planlandığını, hem estetik hem de fonksiyonel açıdan daha iyi bir görünüm ve yaşam kalitesi için uzman bir değerlendirme gerektiğini ifade etti.

Related Posts

Sağlık Bakanlığı’ndan ‘Annelik Yolculuğu’ uygulaması: Bir hafta sonra devreye girecek uygulamada gebelikten lohusalığa tüm süreçler yer alıyor

Sağlık Bakanlığı, kadın ve çocuk sağlığını merkeze alan ‘Annelik Yolculuğu’ mobil uygulaması geliştirdi. Bir hafta sonra devreye girecek uygulama, gebelikten doğuma, lohusalıktan 0-2 yaş bebek gelişimine kadar olan tüm süreci ele alarak, kadınların ve ailelerin sağlık hizmetlerine etkin ve güvenli biçimde erişimini dijital ortamda mümkün kılıyor.

Her 6 çiftten biri bu sorunu yaşıyor: Uzmanından ‘erkek faktörü’ uyarısı

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Ataman Yıldırım, kısırlığın yalnızca kadın kaynaklı olmadığını vurgulayarak, infertilite vakalarının yüzde 40’ında erkek faktörünün etkili olduğunu belirtti.

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Uzmanından astım hastaları için iyi haber: “Biyolojik ajan tedavisi” acile başvuruları azaltıyor

Bu belirtilere dikkat: Mevsim geçişi migreni tetikliyor!

Nöroloji Uzmanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk, ’’Hava basıncındaki değişimin de (barometrik) bazı kişilerde migren ataklarını başlatmaya neden olabilir. Özellikle ilkbahar, sonbahar gibi mevsim geçişlerindeki sıcaklık değişimlerine bağlı olarak yaşanan basınç farklılıkları migreni tetikleyebilir’’ dedi.

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Havalar ısınıyor, uzmanlar uyardı: KKKA hastalığı bulaştıran keneler mayıs ve ağustos arasında daha aktif

Son yıllarda yenidoğan sünneti tercih ediliyor! Her bebek için uygun mu?

Doğum sonrası ilk 28 günü kapsayan dönemde gerçekleştirilen yenidoğan sünneti, son yıllarda ailelerin de tercihi. Çocuk Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Sinan Kılıç, operasyonun öncesi ve sonrası için ise dikkat edilmesi gereken hususlar olduğunu söylüyor.